Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny pris finder sin første vinder – det handler om grunddata

Data om personer, virksomheder, fast ejendom, adresser og geografi er afgørende i et moderne samfund – så vigtige, at der nu er stiftet en pris, som gives til den virksomhed, der er bedst til de såkaldte grunddata.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nu skal grunddata fejres. Det sker med en helt ny pris, som går til det selskab, der er bedst til data om eksempelvis personer, virksomheder, fast ejendom, adresser og geografi.

Den første vinder af den nystiftede Grunddatapris er netop kåret ved et stort event på Naturhistorisk Museum, og prisen går her i 2022 til E-nettet for Ejendomsdata 2.0, hvor ejendomsmæglere som noget nyt kan få adgang til vigtig viden om klimaets påvirkning af en ejendom og dermed dens pris – både i form af den aktuelle klimamæssige situation og indikationer for, hvordan klimaforholdene vil udvikle sig over tid, forklarer initiativtagerne bag prisen, brancheforeningen IT-Branchen samt Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Dommerpanelet bestod af Kristian Møller, direktør i Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen samt Pernille Kræmmergaard, direktør i DI2X.

Juryen modtog 12 indstillinger til Grunddataprisen, og havde nomineret følgende tre virksomheder:
• E-nettet for Ejendomsdata 2.0 der giver et samlet datagrundlag til eksempelvis ejendomsmæglere og pengeinstitutter.
• Geomatic for segmenteringsværktøjet Conzoom, der gør det muligt at målrette kommunikation til husstande og deres beboere
• Resights for et værktøj til udstilling af ejendomsdata for blandt investorer og ejendomsudviklere.

En klar vinder

Alle tre selskaber har ifølge dommerne formået at skabe løsninger på baggrund af offentlige grunddata, som er innovative og værdiskabende, og som rummer et stort potentiale for yderligere vækst.

Alligevel var juryen ikke i tvivl, da vinderen skulle kåres.

”E-nettet formår at udvikle en målrettet løsning med forædling af offentlige data på klima, så resultatet er direkte anvendeligt i sektoren og med potentiale for udbredelse til andre sektorer. Løsningen medfører omfattende besparelser og værdiskabelse i finanssektoren, og modellen for offentligt/privat samarbejde har stort potentiale for at kunne inspirere andre sektorer. Projektet er ekstraordinært og skiller sig ud fra de øvrige nominerede i den forstand, at det både skaber forretningsmæssig værdi for en hel sektor og hjælper det øvrige samfund med at håndtere udfordringer på klimaområdet,” udtaler Natasha Friis Saxberg.

Grunddataprisen uddeles til en virksomhed der først og fremmest har vist at der er et stort potentiale i at anvende grunddata til at skabe vækst og innovation og er stiftet som et samarbejde mellem IT-Branchen og Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Alle data er tilgængelige for myndigheder, virksomheder og borgere via Datafordeleren. Hos Datafordeleren kan man få adgang til sammenhængende grunddata fra over 500 forskellige tjenester, som offentlige registre fremlægger, forklarer arrangørerne.
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejere til nyudviklede systemer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Controller til centralt projektkontor

TDC Erhverv

Business Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere