Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Panasonic LZ1500 55”: Dette tv leverer stærke farver

VM-tema: Farverne står uforligneligt, men tv’et mangler lidt på kontrasten for at være helt i top.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Panasonic er kendt for gode farver, og det får du således også her, hvad enten du erhverver dette tv til fodbold-VM eller filmoplevelser.

En stærk billedmotor, finkalibrering i Hollywood-studier samt teknologier som Dolby Vision IQ og Filmmaker Mode bidrager til at skabe et af markedets mere farvestærke tv’er.

Til gengæld mangler det en del af den kontrast i forhold til konkurrenter. Det giver et mere endimensionelt, tilbagetrukkent og knap så ”sprødt” billede, om end det ikke desto mindre er en fornøjelse at se film på tv’et. Der er godt smæk på lysstyrken, da Panasonic. ligesom Philips, har anvendt et af de nye OLED EX-paneler.

Ekstrem gaming-tilstand

Lyden er anstændig, men ikke overrumplende. En god soundbar ville klæde tv’et, som er i stand til at sende lyd i adskillige surround-formater ud af HDMI eArc-porten; herunder Dolby Atmos.

Som menusystem får man Panasonics eget my Home Screen7.0, som er ganske ligetil og med et fint udvalg af indhold.

Tv’et rummer også en Game Mode Extreme, som optimerer indstillinger til computerspil og giver nem adgang til de vigtigste spilindstillinger.

LZ1500 er absolut et glimrende tv, men brager ikke helt så meget igennem som prisklassens bedste.Denne test er en dal af AODs VM-tema.