Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: JBL Boombox 3: En ghettoblaster til moderne tider

Boombox 3 har format og lydpower som en god gammeldags ghettoblaster, men du slipper for at fodre den med læssevis af store batterier og vende kassettebånd i tide og utide.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med ghettoblasteren blev det muligt at tage et slagkraftigt musikanlæg på skulderen og bringe musikken ud i gaderne. Boomboxen tog over i 90'erne, som cd-æraens transportable musikanlæg.

De analoge musikmediers tid er forbi, og genopladelig batteriteknologi har gjort det mindre kompliceret at holde en transportabel højttaler kørende i det fri, men der skal fortsat komponenter af en vis kaliber til at "blaste" den volumen, vi forventer af et lydsystem i denne kategori.

Sådan et lydtryk leverer den nyeste Boombox fra JBL uden problemer. I størrelse og format slægter den sin gamle ghettoblaster-onkel på, men i sit design-udtryk er den mere simpel, strømlinet og moderne. Den ligner en forvokset udgave af den glimrende JBL Charge 5, med et stort bærehåndtag på toppen, så man kan tage den med i hånden eller ... på skulderen, i bedste ghettoblaster stil. Med en vægt på 6,7 kilo kan dette faktisk være den mest komfortable måde at bære den.

Der er store gummiknapper til de basale funktioner samt ind- og udgange, så du kan tillslutte lydkilder trådløst eller analogt. Tilslutningerne er gemt bag et gummidæksel, så der er ingen risiko for skader, hvis Boombox 3 skulle komme i kontakt med vand eller støv. Med en IP67-certificering lover producenten fuld beskyttelse mod den slags.

Stor og bredspektret lyd

Mobilen tilkobles trådløst via Bluetooth 5.3, og enheder kan forbindes samtidig, så du ikke manuelt skal tilslutte mobilen, når du har et federe nummer, end det din ven har sat på.

Der er anvendt en 3-vejs stereokonfiguration med én woofer samt to mellemtoneenheder og to tweetere. Samlet dækker de et spektrum fra 40 Hz til 20 kHz og leverer en effekt på 180 W rms koblet til en stikkontakt og 124 W rms på batteri.

Lydstyrken er voldsom og bassen stor og pumpende, som den bør være i en højttaler som denne, men takket være de separate mellemtoneenheder og tweetere mudrer lydbilledet ikke til i en sump af bas. Der er fin klarhed i mellemtonen og godt med luft til detaljerne i toppen af lydbilledet. I JBL's udmærkede app er der mulighed for at fintune lyden efter behov. Ønsker man endnu større lyd kan kompatible JBL-højttalere kobles sammen med Boombox 3 – enten i et ægte stereo-setup eller som en mur af monolyd med flere højttalere spillende synkront.

Batteritiden er 24 timer ved moderat volumen, og der er mulighed for at bruge højttalerens batteri til at oplade sin smartphone og andre gadgets.

Med en pris på 4495 kroner er Boombox 3 ikke ligefrem en billig sag, men den udgør et interessant alternativ til eksempelvis Soundboks Go. Set i det lys er prisen ikke urimelig. Lyden er bedre, og den er mere transportvenlig. Derfor snupper den en solid anbefaling.

Bedømmelse:

Kvalitetsindtryk: 4/6
Brugervenlighed: 5/6
Funktionalitet: 4/6
Ydelse: 5/6
Pris: 4/6
Samlet: 5/6

Pris: 4495 kroner