Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Samsung Soundbar Q610b: Smart soundbar til Samsung-tv’et

VM-tema: Et stærkt match til et Samsung-tv, hvor lydbaren med hjælp fra tv’et udvider lydbilledet. Ibrugtagningen er hurtig og nem.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mange tv-producenter laver lydbarer, der matcher deres tv’er. På den måde kan du opnå et harmonisk look i stuen.

Q610b er skabt til at matche Samsungs nyeste tv’er, ikke kun i design, men også lydegenskaber.

Klar med det samme

Opsætningen er simpel og tager få minutter. Slut soundbaren til tv’et og tjek, at den har trådløs forbindelse til sub’en (hvis ikke, skal du gennemføre en kort parringsproces).

Q610b kan sagtens spille sammen med andre tv’er, men du får mest ud af den med et Samsung-tv.

Du styrer lydbaren fra tv’ets menusystem og med dets fjernbetjening.

A610b kan overtage lyden helt eller spille sammen med tv’et, hvor Q Symphony-teknologi får tv’ets egne højttalere til at indgå i lydbilledet.

Det fungerer godt. Billede og lyd bindes bedre sammen, når tv’et også spiller med. Samtidig får du lidt ekstra definition og klarhed.

Klar med det samme

Soundbar og sub tager sig flot af bredden og dybden i lydbilledet.

Q610b har 3.1.2-kanals lydkonfiguration med opadvendte højttalere, der reflekterer lyden i loftet. Acoustic Beam-teknologi bidrager yderligere til den virtuelle surround-effekt. Det giver en ret overbevisende oplevelse, især når du ser film med Dolby Atmos eller DTS:X. Begge formater understøttes og giver en livagtig fornemmelse af, at filmens eller spillets objekter flyver om ørerne på dig.

Separate baghøjttalere kan tilkøbes. De vil gøre oplevelsen endnu større, men Q610b klarer sig ganske fint alene. En god feature er desuden, at den kan tilpasse lyden til indholdet. Slut en konsol til tv’et, og lydbaren skifter til spiltilstanden Game Mode Pro.

Der er også god mulighed for at lytte til musik, både via Bluetooth og tabsfri eARC, men som musikhøjttaler er Q610b ikke specielt spændende.