Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Meeting Owl 3: Uglen har øje på alle om mødebordet

Mødeuglen fås nu i version 3. Ansigtsgenkendelsen er forbedret, og mødeenheden kan sågar genkende ansigter med mundbind. Owl 3 er nem at bruge og hurtig at sætte op.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke så længe siden, vi testede Meeting Owl. Nu er der så en ny version, den tredje i rækken. Som sine to forgængere er Owl 3 baseret på et 360-graders kamera med mikrofon og højttalersystem – alt sammen bygget ind i en kegleformet, ugle-lignende enhed.

Konceptet er, at du i et onlinemøde kan få hele bordet med i en 360-graders visning af lokalet. Tre paneler zoomer dynamisk ind på de deltagere, der aktivt taler eller bevæger sig, så man har oplevelsen af at være med i lokalet, selvom man sidder alene på hjemmekontoret.

Det fungerer godt, og Owl 3 er nem at bruge. Det tager ikke mange minutter at få den op at køre, og takket være de intelligente videofunktioner er der ikke noget teknisk, du skal bekymre dig om, når mødet er i gang.

Klart forbedret

Sammenlignet med forgængeren mærker man klart forbedringer. Der er ingen slinger i valsen i forhold til at identificere og fokusere på personer og heller ikke med at opfange, hvad der bliver sagt, både i din ende og hos mødedeltagerne ”på den anden side af bordet”.

Ansigtsgenkendelsen er ikke kun hurtigere og mere præcis; den genkender også maskerede ansigter (for eksempel med mundbind).

Rækkevidden af lyd- og video er udvidet. Den nye version giver endda mulighed for at sammenkoble to enheder for at øge video-rækkevidden op til 8,5 meter og lydrækkevidden op til 13,5 meter. Man kan også tilkøbe en ekstern mikrofon, som øger lydrækkevidden op til 8 meter, så alle mødedeltagere kan høres omkring et større bord.

”Hjernen”, der driver autofokus, smartzoom og smart-mikrofoner, kan opdateres og blive smartere over tid med nye funktioner og muligheder.

Meeting Owl 3 kan være et stærkt værktøj, når der er flere om bordet i et lokale. Til en-mands-samtaler er det ikke den rette løsning, men her findes til gengæld et mylder af eksterne webkameraer, man i stedet kan kaste sig over.

Samlet vurdering: 4/6