Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: André Rogaczewski får nøglerne til nyt Netcompany-hovedkvarter / Bestseller-milliardæren Anders Holch Investerer i dansk starup / Dansk vinplatform går konkurs

André Rogaczewski får nøglerne til nyt Netcompany-hovedkvarter. Bestseller-milliardæren Anders Holch Investerer i dansk starup. Dansk vinplatform går konkurs. IT Forum Gruppen slår sig sammen med Commerze-IT, og så er det i dag 42 år siden, at en berømt HP-lommeregner for første gang var med på en rummission.

Godmorgen venner

Det er i dag onsdag den 12. april og her har du Computerworlds morgen-briefing.

Denne morgen er det igen Jacob Wittorff, der morgenfrisk og i højt forårs humør har mixet dagens første læskende nyheds-cocktail til dig.

Vi lægger ud hos Netcompany, der nu gør klar til et at flytte ind i et nyt domicil på solsiden af Københavns inderhavn.

André Rogaczewski får nøglerne til nyt Netcompany-hovedkvarter

I går fik Netcompany nøglerne til selskabets nye hovedkvarter på Strandgade 3 på Christianshavn, hvor der vil være direkte udsigt til havnefronten.

Det skriver Netcompany-bossen André Rogaczewski på LinkedIn.

Adressen Strandgade 3 i København har tidligere har været hovedsæde for Nordea, men nu vil bygningens mere 24.000 kvadratmeter gøre det muligt for Netcompany at samle sine tre københavnske kontorer på samme adresse.

Det betyder dog samtidig et farvel til Netcompanys domicil på Grønningen i København, hvor selskabet har haft sit hovedkvarter de seneste 20 år.

Netcompany holder housewarming i hovedkvarteret den 26. april, hvor digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) vil være med til at indvie de nye gemakker.

Bestseller-milliardæren Anders Holch Investerer i dansk starup

Det danske startup Wedio, der er en online platform og fællesskab for udlejning af professionelt film- og fotoudstyr, har hentet en investering på 9,3 millioner kroner.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Hovedparten af kapitalen kommer fra Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, der via selskabet Founderment har investeret 3,7 millioner kroner, og fonden VF Venture, der har investeret 4,45 millioner kroner som konvertibelt lån.

Dansk vinplatform går konkurs

Den danske vinplatform Wine Jump, der skulle være en slags vinens Airbnb er gået konkurs.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Wine Jump skulle fungere som et mellemled mellem vinbønderne og vinkunderne, og dermed sikre folk adgang til billigere kvalitetsvine ved at fjerne fordyrende mellemled, men nu har selskabet altså måtte kaste håndklædet i ringen og indgive konkursbegæring.

IT Forum Gruppen slår sig sammen med Commerze-IT

De danske it-virksomheder Commerze-IT og IT Forum Gruppen har valg at slå sig samme.

Det oplyser IT Forum Gruppen i en pressemeddelse.

”Vi er meget begejstret over at byde Steen Nordahl Schmidt og kollegaerne fra Commerze IT A/S velkommen til IT Forum Gruppen. Commerze-IT har været igennem en imponerende udvikling og i vores dialog med Steen har det været tydeligt at vi deler den samme kultur og vision, hvor nærhed og de personlige relationer fylder meget for både kollegaer og kunder”, siger Jesper Skov Jørgensen, administrerende direktør i IT Forum Gruppen.

IT Forum Gruppen oplyser, at begge selskaber kommer til at fortsætte den daglige drift uændret, og medarbejdere og kunder kun i enkelte tilfælde vil opleve forandringer.

Stort Lunar-søgsmål afgøres til næste år

I januar 2024 skal retten i Oslo tage stilling til en sag, hvor aktionærerne i norske Instabank kræver 400 millioner kroner i erstatning af den danske online-bank Lunar.

Det skriver Børsen.

Lunar forsøgte i 2022 at opkøbe Instabank for en milliard kroner, men salget gik i vasken og betød samtidig at aktionærerne i den norske bank ifølge Børsen stod tilbage med aktier, der var blevet halveret i værdi.

Det tab ønsker aktionærerne nu at blive kompenseret for dig.

For 42 år: HP-lommeregner bliver brugt på rummission

Den 12. april 1981 blev Hewlett-Packard lommeregneren HP-41 første gang brugt på en NASA-mission.

Lommeregneren var identisk med dem som kunne købes i butikkerne, men var udstyret med særlig NASA-softwar, som eksempelvis gjorde at astronauterne i tilfælde af at rumfærgens computer gik i stykker, ville være i stand til at udregne den præcise vinkel rumfærgen skulle have, når den skulle tilbage i jordens atmosfære.