Artikel top billede

(Foto: © European Union 2018 - Source : EP / Mathieu CUGNOT)

Europa-Parlamentet sætter en kæp i hjulet på forslag til ny dataaftale med USA: ”Desværre er vi der ikke endnu"

Det kan forsinke aftalen yderligere, som er kritisk for tusindvis af virksomheder.

Der er fortsat mangler i EU’s nye dataaftale med USA, siger Europa-Parlamentet. Derfor opfodrer de Europa-Kommissionen til at fortsætte de langvarige forhandlinger mod at styrke aftalen. Det skriver Reuters.

Der sker efter Margrethe Vestager i mandags sagde, at den nye dataaftale er tæt på at blive landet - dog uden at være konkret på, hvor den rent faktisk træder i kraft.

Og i december var Europa-Kommissionens justitschef ude at sige USA's sikkerhedsforanstaltninger mod amerikanske efterretningsaktiviteter var stærke nok til at imødekomme EU's bekymringer om databeskyttelse.

Bekymringerne, om at netop databeskyttelsen var for svag, har fået EU-domstolen til at slå to tidligere forslag om dataaftaler med USA ned.

"Det nye forslag indeholder væsentlige forbedringer, men desværre er vi der ikke endnu," siger Juan Fernando Lopez Aguilar, medlem af Europa-Parlamentet, efter at de stemte i mod den foreslåede dataaftale i en såkaldt ikke-bindende resolution.

Forsinkelserne påvirker tusindvis af virksomheder, der flytter europæeres personlige data over Atlanten til kommerciel brug såsom finansielle tjenester, menneskelige ressourcer og e-handel.

Ifølge Juan Fernando Lopez Aguilar mangler aftalen stadig elementer om retslig uafhængighed, gennemsigtighed, adgang til retfærdighed og retsmidler.

"Så vi opfordrer Kommissionen til at fortsætte forhandlingerne og behandle disse bekymringer ordentligt. Mekanismen skal oprigtigt beskytte EU-borgeres og virksomheders data," fortsætter han.

De 27 EU-lande mangler endnu at stemme ja til den ikke-bindende resolution, hvorefter Europa-Domstolen træffer sin endelige beslutning om forslaget til dataoverførselsaftalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere