Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bluetooth fejrer sine 25 år ved Jellingstenen / USA’s handelstilsyn blokerer Microsofts Activision handel / Amazon får AI til at opsummere brugeranmeldelser

Morgen-briefing: Bluetooth fejrer sine 25 år ved Jellingstenen / USA’s handelstilsyn blokerer Microsofts Activision handel / Amazon får AI til at opsummere brugeranmeldelser

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing tirsdag 13. juni.

Dagens tidlige nyhedsoversigt er præsenteret af Niels de Boissezon, din vært og morgenansvarlige.

Bluetooth fejrer sine 25 år ved Jellingstenen

Den trådløse teknologi til dataoverførsel med nordiske rødder fylder 25 år.

Teknologien blev opkaldt efter vikingekongen Harald Blåtand, af manden bag ’Bluetooth Special Interest Group’ Intel-ingeniøren Jim Kardach.

Idéen var at bluetooth skulle være en ’fredsteknologi' mellem teknologi-giganterne. Logoet bag er også inspireret af netop rune-skrift.

Den nordiske tilknytning til teknologien fejres ved Jelling i vejle, under et særligt event 10. oktober, hvor flere af bluetooth-teknologiens stiftere vil deltage.

”Vi fejrer den innovative kong Blåtand og ser, hvad Bluetooth har gjort for os de sidste 25 år, og om vi kan kombinere de to til nye løsninger fremover. Det kunne for eksempel være, vi skal lave området omkring Jellingstenen til ét stort escape room, der via Bluetooth giver børn og unge en fornemmelse af verdensarvens betydning,” siger museumschef Morten Teilmann-Jørgensen i en meddelelse til Computerworld.

USA’s handelstilsyn blokerer Microsofts Activision handel

Det amerikanske handelstilsyn, Federal Trade Commission (FTC), vil blokere for Microsofts store opkøb af spilgiganten Activision, skriver finansmediet CNBC.

Med blokeringen sigter tilsynet efter at forhindre transaktionen i at gå igennem før kontraktens deadline den 18. juli.

FTC har tidligere forsøgt at blokere for handlen på anden vis, ved at præsentere den for en intern administrationsdomstol.

Denne sag står til at blive ført i august, hvorefter Microsoft vil kunne appellere en eventuel dom.

Microsoft opkøb af Activision-Blizzard – en handel til 69 milliarder dollar og den største nogensinde i spilbranchen - blev i sidste måned blåstemplet af EU’s konkurrencemyndigheder.

I Storbritannien blev handlen blokeret i april og er under appel.

Amazon får AI til at opsummere brugeranmeldelser

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon vil gøre det lettere for platformens handlende at gøre sig et overblik over et produkts brugeranmeldelser.

Det gør Amazon ved at teste en ny AI-feature, som tager brugeranmeldelser og opsummerer dem i en kort resumé, der fremhæver de kvaliteter og de ulemper, som brugere beskriver i deres anmeldelser.

Funktionen afprøves allerede nu i felten, noterer finansmediet CNBC.

Amazon røber her ikke, hvilken AI-model, der benyttes til at opsummere brugernes produktanmeldelser.

Danske 5th Planet Games med Hollywood-gigant i ryggen på opkøb

Spil-udvikleren og -udgiveren 5th Planet Games, bedst kendt for skærmtrolden Hugo, opkøber det islandske tv-produktionsselskab Sagafilm sammen med underholdningsgiganten Skybound.

Formålet med opkøbet af Sagafilm – og det tidligere opkøb af 5th Planet Games – er at styrke Skybounds europæiske film og serie-kompetencer samt at skabe indhold med et nordisk præg.

“At Sagafilm bliver en del af Skybound hjælper os med at få et massivt fodfæste i det europæiske Tv-marked. Via deres årelange erfaring og stærke renommé indenfor produktion af højkvalitetsindhold, har de for længst slået deres navn fast. Med deres mange kvaliteter og tilstedeværelse i den nordiske region, giver det os helt nye muligheder for at skabe nyt, originalt indhold,” siger Rick Jacobs, Managing partner hos Linear Entertainment hos Skybound.