Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Twitter smidt ud af storkontor – betalte ikke husleje / CFCS holder Danmarks største cyber-øvelse / Microsoft og Apple-aktie runder ny rekord

Morgen-briefing: Twitter udvises af stokontor – betalte ikke husleje / CFCS holder Danmarks største cyber-øvelse / Microsoft og Apple-aktie runder ny rekord

Velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld på ugens sidste arbejdsdag fredag 16. juni.

Det tidliger nyhedsoverblik er sammensat af din morgenvært, Niels de Boissezon.

Twitter smidt ud af storkontor – betalte ikke husleje

Medarbejderne på det sociale medie Twitters kontor i Boulder i delstaten Colorado sendes nu for porten.

Det sker i bogstaveligste forstand, da selskabets ifølge den lokale fogedrettens dokumenter ikke har betalt leje i de seneste tre måneder.

Det skriver netmediet Techcrunch.

Kontoret husede tidligere op til 300 af Twitters medarbejdere. Siden Elon Musk indledte sin stribe af fyringsrunder efter overtagelse i oktober 2022, er kontoret mindre end halvt fyldt nu, lyder det.

CFCS holder Danmarks største cyber-øvelse

Tirsdag 13. juni gik Danmarks histories største cyber-beredskabsøvelse i gang.

Over 120 deltagere fordelt på 18 ministerområder og 35 myndigheder deltog i øvelsen, som involverede både Center for Cybersikkerhed, Rigspolitiet samt ministerområdernes nye operative kapaciteter på cyberområdet i de Decentrale Cyber- og Informationssikkerhedsenheder (DCIS) og den nationale krisestyringsstruktur i NOST’en (National Operativ Stab).

Sammen skulle myndighederne og beredskaberne over fem timer håndtere et fiktivt, men alvorligt cyberangreb på nationalt niveau.

Resultatet af øvelsen skal nu evalueres, men øvelsen har ifølge CFCS givet et godt og lærerigt resultat.

” Alt i alt var der god stemning og enighed om, at beredskabsøvelsen ikke bare gav et godt og nødvendigt indblik i både interne og tværgående beredskabsprocesser, men også et vigtigt element i forhold til at styrke samarbejdet og tilliden mellem ministerområder, myndigheder, den nationale krisestyringsorganisation og deltagerne personligt,” lyder det i en meddelelse fra myndigheden.

Microsoft og Apple-aktie runder ny rekord

Efter små to års med aktietumult er klodens førende tech-aktier igen helt på toppen.

Microsoft nåede en lukkekurs på 348,10 dollar per aktie, mens Apple rundede 186,01 dollar, det højeste nogensinde for begge selskaber, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kursridtet betyder at Apple med en samlet aktieværdi på 2.930 milliarder dollar er snublende nær ved at være det første selskab nogensinde med en aktieværdi på over 3.000 milliarder dollar. I mellemtiden runder Microsoft en værdifastsættelse på 2.590 milliarder dollar, svarende til 17.600 milliarder kroner.

Spotify sløjfer podcast-aftale med Harry og Meghan

Det britiske kongehus’ to profiler, prins Harry og hans hustru Meghan, sikrede sig en af klodens bedste podcast-aftaler da de i august tilbød eksklusivitet på podcasten ’Archetypes’ til streaming-tjenesten Spotify.

Aftalen slutter dog nu, efter begge parter i en fælles meddelelse melder, at man er ’gensidigt enige om, at gå hver sin vej’, skriver britiske BBC.

Archetypes sidste sæson hos Spotify debuterede i august 2022 og kørte over 12 afsnit.

Aftalen vurderes dengang til at have en værdi på 25 millioner dollar, omkring 170 millioner kroner.

En talsperson for de adelige podcast-værter siger til Wall Street Journal at der ’fortsat arbejdes på at udvikle mere indhold til Archetypes på en anden platform’.