Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Er Elon Musk på stoffer? / KMD gennemfører stor SAP S/4HANA transformation / Apples Vision Pro kan være et “iPhone-moment”

Er Elon Musk på stoffer? KMD gennemfører stor SAP S/4HANA transformation. Apples Vision Pro kan være et “iPhone-moment”. E-conomic skruer ned for brugen af Visma. Journalistforbund vil kræve betaling fra tech-giganter, og så er det i dag 68 år siden, at det første transatlantiske telefonkabel blev lagt.

Godmorgen folkens

Det er i dag onsdag den 28. juni, og i aften bliver årets Roskilde Festival for alvor skudt i gang. Det sker, når danske Blæst sætter gang i festen på Orange Scene klokken 18.30.

I dag må undertegnede, Jacob Wittorff, dog nøjes med at sidde hjemme og sippe sin morgenjuice, mens han samler dagens første nyhedsoverblik til sig.

Vi lægger dog ud med en historie om, at det ikke blot er juice, der bliver sippet i Silicon Valley.

Ifølge Wall Street Journal bliver der i bedste rock’n roll-stil også kigget dybt i poserne med bevidsthedsudvidende medikamenter blandt nogle af verdens mest magtfulde tech-folk.

Er Elon Musk på stoffer?

Elon Musk tager ketamin, der blandt andet bruges til at bedøve heste.

Google-stifteren Sergey Brian tager nogle gange magiske svamp, mens topfolk fra venturekapitalfirmaet Founders Fund har holdt fest med psykedeliske stoffer.

Det skriver Wall Street Journal i en artikel, der tegner et billede af et omfangsrigt brug af stoffer i Silicon Valley.

Oplysninger om de nævnte personer bygger i følge Wall Street Journal på informationer fra flere folk, der har været vidne til episoderne eller kender de pågældende personer.

Spencer Shulem, der er topchef for startup-firmaet BuildBetter.ai fortæller til avisen, at han tager LSD hver tredje måned for at øge sin kreativitet.

Han vurderer, at presset fra blandt andet venturekapitalselskaber er med til at øge stofbruget i Silicon Valley

“De vil ikke have en normal person eller et normalt firma. De vil have noget ekstraordinært, men du er ikke født ekstraordinær,” siger han til avisen.

KMD gennemfører stor SAP S/4HANA transformation

Det er uvist, om det også er nødvendigt at booste kreativiteten med psykedeliske stoffer i Danmarks Silicon Valley i Ballerup, hvor blandt andet KMD har sit hovedkvarter.

Men ikke desto mindre kan KMD meddele, at selskabet i juni har gennemført en større en såkaldt "greenfield SAP-migrering", der betyder, at selskabet starter migreringen helt fra nul uden at skele til tidligere løsninger, og samtidig som en af de første virksomheder i Danmark er gået all-in på SAP S/4HANA Private Cloud.

"Det faktum, at KMD nu kan begynde at bruge S/4HANA-løsningen, vil både være af stor værdi for vores kolleger, men også for virksomheden KMD, da den nye løsning vil give en state-of-the-art platform, som KMD kan vokse på, og som kan understøtte KMD's strategi og ambitioner," siger Allan Hejndorf, vicedirektør for Group IT hos KMD.

Apples Vision Pro kan være et “iPhone-moment”

Det kommende headset Vision Pro-headset fra Apple kan give en saltvandsindsprøjtning for udviklingen af indhold til vr og ar-headset.

Det mener et flertal af de adspurgte i en ny undersøgelse, som CMS-firmaet Storyblok har gennemført blandt folk i software- og marketingbranchen.

I undersøgelsen oplyser 90 procent af de adspurgte, at de er interesseret i at udvikle indhold til denne type headset, mens 60 procent mener, at der er et tale om et såkaldt “iPhone-moment” for VR/AR-teknologien.

“Vores data fra både før og efter launch af Apple Vision Pro viser, at branchen har taget yderst godt imod det nye headset fra Apple. Det har været intet mindre end et ’iPhone moment’ og mange er villige til at betale den høje pris enheden og har lyst til at udvikle content til det, til trods for at det først forventes have relevans for deres kunder to år eller mere ude i fremtiden,” siger Dominik Angerer, medstifter og topchef hos Storyblok ifølge pressemeddelelsen.

E-conomic skruer ned for brugen af Visma

Det danske regnskabssystem E-conomic, der er ejet af norske Visma, vil ikke længere omtale sig selv som Visma E-conomic i sin daglige kommunikation.

Det oplyser selskabets pr-chef Frederik Kjær til Computerworld.

I Danmark har Visma i dag 22 selskaber, og ændringen sker for at undgå forvirring hos kunderne, der ellers kan komme i tvivl om, hvem de skal rette kontakt til i forbindelse med eksempelvis support-situationer.

Det bliver fra E-conomic side understreget, at selskabet stadigvæk er en del af Visma-koncernen og stadigvæk hedder Visma E-conomic A/S som juridisk navn.

Journalistforbund vil kræve betaling fra tech-giganter

Danmarks Journalistforbund (DJ) vil kræve, at techgiganter som eksempelvis Google og Microsoft betaler vederlag til journalister og fotografer.

Det oplyser forbundet selv på sin hjemmeside.

Journalistforbundet ønsker at tech-giganter skal betale et vederlag direkte til journalisterne og fotograferne, når de eksempelvis gennem deres søgemaskiner videreformidler indhold fra nyhedsmedier.

Om dagen i dag: Det første transatlantiske telefonkabel bliver lagt

Den 28. juni 1955 begynder udrulningen af verdens første transatlantiske telefonkabel, TAT-1. Det er det britiske kabellægningsskib HMTS Monarch, der påbegynder lægningen af kablet ved den canadiske by Clarenville på Newfoundland

Kablet blev indviet 15 måneder senere, 25. september 1956.