Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: North Face/PR)

Kæmpefirma bag The North Face, Vans og Timberland hacket: Kommer til at ramme julehandlen

Milliard-firmaet VF Corporation, der står bag blandt andet The North Face, Vans og Timberland, er lagt ned af stort hackerangreb - kan ramme julehandlen.

Det store amerikanske modefirma VF Corporation er ramt af et stort hackerangreb, som kan få konsekvenser for den for selskabet meget vigtige julehandel.

VF Corporation står bag store mærker som Vans, Icebreaker, Timberland og The North Face.

Selskabet blev opmærksom på angrebet dets it-systemer for en uge siden, nemlig 13. december.

Her stod det hurtigt klart, at hackerne havde krypteret en række af VF Corporations it-systemer og stjålet data om blandt andet kunder.

VF Corporation omsætter for omkring 50 milliarder kroner om året, og angrebet kommer på et kritisk tidspunkt, da netop juletiden typisk er højsæson for salg af selskabets tøjmærker.

Selskabet meddeler i sin anmeldelse til det amerikanske finanstilsyn, at det arbejder på højtryk på at finde ‘work arounds,’ så kunder stadig kan købe tøj.

Det ligger dog fast, at angrebet får konsekvenser for julesalget.

“Lige nu er VF-drevne detail-butikker åbne over hele verden, og kunder kan købe de varer, der her er tilgængelige, men VF har visse operationelle forstyrrelser,” lyder det fra selskabet.

Det betyder, at kunder godt kan lægge ordrer ind i VF Corporations systemer, men at det ikke er sikkert, at selskabet kan behandle ordrene i tide.

“Selskabets mulighed til at fuldføre ordrer er lige nu påvirket,” som det hedder.

Det er uklart, hvem der står bag angrebet.

I sin anmeldelse til det amerikanske finanstilsyn meddeler VF Corporation, at det omgående begyndte at isolere de ramte systemer.

Selskabet meddeler, at det lige nu samarbejde med ‘førende eksterne cybersikkerheds-eksperter’ og har aktiveret sin incident response plan, der blandt andet indebærer nedlukning af en række systemer.

“Vi arbejder på at få de ramte dele af it-systemerne tilbage online og indføre work arounds, så vi kan servicere detail- og ehandelskunder,” lyder det fra selskabet.

VF Corporation har lige nu ikke det fulde overblik over angrebet, meddeler det.