Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Her ses Steve Mnuchin sammen med den daværende amerikanske præsident Donald Trump.

Trumps tidligere finansminister vil købe TikTok: "Det er en fantastisk forretning“

Steve Mnuchin, der var finansminister under Trump, vil samle en gruppe investorer, som kan vriste TikTok ud af favnen på kinesiske Bytedance.

Den tidligere amerikanske finansminister Steve Mnuchin forsøger ifølge amerikanske medier at samle en investorgruppe, der skal forsøge at opkøbe det sociale medie TikTok.

Det oplyser han i et interview med den amerikanske tv-station CNBC.

"Jeg mener, at loven bør blive vedtaget, og jeg også mener at TikTok bør blive solgt," siger han til CNBC og uddyber:

"Det er en fantastisk forretning, og jeg planlægger at samle en gruppe, der skal opkøbe TikTok."

Kan blive tvunget til salg

Initiativet fra Steve Mnuchin, der var finansminister i Trumps regering og i dag står bag investeringsselskabet Liberty Strategic Capital, kommer efter, at politikerne i repræsentanternes hus onsdag med opbakning fra både demokratiske og republikanske politikere vedtog en lovgivning, der betyder, at TikTok vil blive forbudt i USA, hvis ikke selskabets kinesiske modselskaber frasælger appen.

Lovgivningen skal dog også vedtages af det amerikanske senat og underskrives af den amerikanske præsident Joe Biden, før at den kan træde i kraft.

"Det er et forbud"

TikTok appelerer dog til, at det amerikanske senat forkaster lovgivningen.

“Processen blev afholdt bag lukkede døre, og lovforslaget blev presset igennem af én årsag: Det er et forbud. Vi håber, at Senatet vil forholde sig til fakta, lytte til deres vælgere og anerkende betydningen for økonomien, de syv millioner små virksomheder og de 170 millioner amerikanere, der bruger vores platform," siger en anonym talsperson fra TikTok ifølge en skriftlig udtalelsen, der er fremsendt af TikToks danske kommunikationsbureau, Holm Kommunikation.

TikTok og ikke mindst selskabets algoritme er udviklet i Kina og ejet af det kinesiske selskab Bytedance.

Ifølge CNBC vil den kinesiske regering derfor også kunne blokere for et eventuelt opkøb, og det er ifølge mediet uvist om den kinesiske regering vil tillade, at ByteDance sælger appen til en amerikansk køber.