Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Endnu en techgigant anklages af den amerikanske stat for monopol og karteldannelse (Foto: Laurenz Heymann/Unsplash)

Kæmpe retssag truer Apple: Historisk opgør mod misbrug af monopol

Den længe ventede retssag mellem den amerikanske regering og Apple bliver nu alvor. Historisk søgsmål er indgivet i dag med anklage om karteldannelse. Apple afviser anklagerne.

Biden-administrationen og 15 stater i USA har i dag sagsøgt Apple i en historisk stor sag om monopol og karteldannelse.

Anklagen går på, at iPhone-producenten tager overpris for sine services og forhindrer fair konkurrence for mindre spillere på markedet.

Det er den største store sag fra Biden-administrationen mod iPhone-producenten, skriver CNN.

Søgsmål mod techgiganterne er dog efterhånden hverdagskost i USA, hvor både Meta, Google og Amazon har lignende anklager hængende over sig initieret af både præsident Joe Biden og forgængeren Donald Trump.

"Apple opkræver så meget som næsten 1.600 dollar for en iPhone, men som vores klage hævder, så har Apple bevaret sit monopol ikke kun på markedet for smartphones, ikke blot ved at være foran konkurrenterne, men ved at overtræde den føderale kartellovgivnigen," lød det fra statsanklageren Merrick Garland, der har fået ansvaret for at løfte bevisbyrden.

"Forbrugere skal ikke betale højere priser, fordi selskaber bryder loven," fortsatte anklageren på en pressekonference ifølge CNN.

Apple pure afviser anklagerne, og vil forsvare sig med næb og kløer i retssalen.

Det er ikke kun Biden-administrationen, der mener, at Apple skruer priserne lige lovligt højt i vejret. En lignende kritik kommer fra selskabet bag spilsuccessen Fortnite, Epic Games, som bannerfører.

I forrige uge sagsøgte Epic Games for ikke at overholde det retspåbud, som ellers kom i stand efter heftig kritik af, at Apple tager tårnhøje gebyrer på op til 30 procent af appudvikleres omsætning på App-store.