Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsoft har fundet den nye topchef for Windows – efter Amazon snuppede den seneste

Sidste år stoppede Microsofts chef for Windows og Surface, Panos Panay, efter 19 år i virksomheden for at skifte til Amazon. Nu er Microsoft klar med hans afløser.

Det var noget af en overraskelse i Microsoft-land, da Microsofts topchef for Windows og Surface, Panos Panay, pludselig stoppede hos Microsoft for derefter at skifte til Amazon.

"Efter 19 fantastiske år hos Microsoft, har jeg besluttet at det er tid til at skrive det næste kapitel. Jeg er evigt taknemmelig for min tid hos Microsoft og de fantastiske mennesker, jeg havde den ære at skabe produkter sammen med,” skrev Panay i et opslag på X.

Derefter delte Microsoft enhederne Surface og Windows op i to forskellige enheder, hvor Pavan Davuluri fik ansvaret for Surface og device-området, mens Mikhail Parakhin skulle lede arbejdet med Windows og web.

Nu kommer begge ansvarsområder dog igen under samme ledelse, og det bliver Pavan Davuluri, der får ansvaret.

Det skriver The Verge.

Det sker, efter Mikhail Parakhin har "besluttet at udforske nye roller."

The Verge har modtaget et internt notat fra Rajesh Jha, der er chef for experience og devices, som beskriver, at selskabet nu igen samler Windows og Surface-områderne.

"Dette vil gøre os i stand til at tage en holistisk tilgang til at bygge silicium, systemer, oplevelser og enheder, der spænder over Windows-klient og cloud til denne AI-æra," forklarer Jha.

Pavan Davuluri skal nu referere direkte til Rajesh Jha.