Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Særaftaler ville koste Oracle millioner

Særaftaler ved siden af kontrakter med en række kunder havde ifølge Oracle Danmarks tidligere økonomidirektør potentialet til at koste selskabet millioner af kroner. Store rabatter er dog ikke ualmindelige i branchen.

Tidligere økonomidirektør i Oracle Danmark, Kristian Bak, fik i løbet af efteråret 2003 kendskab til en række aftaler indgået uden om hovedaftalerne med kunder som eksempelvis TDC og Accenture.

Samlet set havde aftalerne potentialet til at koste Oracle adskillige millioner af kroner.

Det forklarede Kristian Bak onsdag i Østre Landsret i sagen mellem tidligere Oracle-direktør Peter Perregaard og Oracle Danmark.

Kristian Bak indledte en undersøgelse af forholdene i Oracle, da han i efteråret 2003 vendte tilbage efter en orlov.

Undersøgelsen førte i foråret 2004 til et besøg fra Oracles amerikanske hovedsæde og en intern revision. Resultatet blev en bortvisning af Peter Perregaard og salgsdirektør Jan Skelbæk.

Oracle med rabat

Kristian Baks undersøgelse viste angiveligt blandt andet, at TDC ved siden af hovedkontrakten havde en aftale om halvtreds procent i rabat på Oracle-indkøb i to år.

Oracle-direktør Peter Perregaard forklarede mandag i retten, at en rabat på 50 procent til en storkunde som TDC langt fra er usædvanligt for Oracle.

Software-analytiker hos IDC Nordic, Niels Molin, vil ikke gå så langt som til at betegne en rabat på 50 procent som almindelig.

Han er ikke i tvivl om, at store software-kunder også får store rabatter.

Samme melding kommer fra seniorpartner hos konsulenthuset PA Consulting, Gorm Lykke Østergaard.

- Ved større indkøb er det ikke usædvanligt med store rabatter, men 50 procent lyder meget højt, er hans vurdering.

Billige konsulenter

En af årsagerne til de store rabatter er ifølge Niels Molin, at de forholdsvis omkostningsfrit sikrer leverandørerne en større udbredelse af deres løsning.

- Omkostningerne til udvikling er den samme, om du sælger en licens eller en million licenser. Det ligger derfor i markedets natur, at der kan gives meget store rabatter uden, at det umiddelbart påfører sælgeren udgifter, siger Niels Molin.

Ifølge vidneforklaringer i sagen mellem Peter Perregaard og Oracle Danmark har selskabet med en anden aftale givet gratis konsulentydelser til it-selskabet Accenture.

Det er mere ualmindeligt, fordi konsulentydelser i langt højere grad end software-licenser direkte koster leverandøren penge, vurderer analytiker Niels Molin.

- Det giver dog mening i den retning, at man opbygger et tæt forhold til kunden med henblik på fremtidige salg, siger Niels Molin.

Oracle-sagen fortsætter mandag 19. december i Østre Landsret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere