Fuld digitalisering giver tilfredse borgere

SPECIALESKRIVERNE: Skal den fællesoffentlige borgerportal være en succes, kræver det nytænkning, og at man tager det digitale skridt fuldt ud.

Forfatter:
Astrid Marie Starck, 27 år, har en BA i dansk fra Københavns Universitet Amager med en overbygning i Kommunikation, Medie og Design fra ITU.

Skrev speciale om:
“Succeskriterier for en fællesoffentlig borger-portal”. KL's forslag til en fællesoffentlig borgerportal ud fra to vinkler: borgerportalen som et produkt, nogen skal tage til sig, og Borgerportalen som en it-udviklingsproces ud fra MUST-metoden.

Med andre ord:
– At pege på succeskriterier for en fællesoffentlig borger-portal og komme med bud på, hvad der skal til for, at de kan blive opfyldt. I denne sammenhæng skal succeskriterier forstås som de mest nødvendige forhold, der vil medføre, at borgerne tager portalen til sig.


Specialeskriverne
Computerworld taler hver uge med studerende på de højere it-uddannelser om indhold og brug af deres specialer. Astrid Marie Starck skrev om "Succeskriterier for en fællesoffentlig borgerportal"
Se flere specialer

Hvad kom du frem til i dit speciale?
– At det er meget let at sige, at man vil sætte borgeren i centrum, men det er de færreste i offentligt regi, der forvandler de ord til handling. To vigtige succeskriterier er, at det offentlige skal forstå borgernes forskellige behov, og at selvbetjeningsløsningerne skal effektiviseres. Det nytter ikke noget, hvis man ikke opgraderer løsningerne og digitaliserer dem fuldt ud.

Hvordan fik du ideen?
– Efter en tre måneders praktikperiode hos KL fik jeg tilbudt en stilling som BA fuldmægtig i et halvt år, hvor jeg arbejdede med emnet.

Hvad laver du nu?
– Jeg arbejder som fuldmægtig hos KL i administrations- og it-afdelingen, hvor jeg er ansat i et strategiprojekt om borgerbetjening. Sagt på en anden måde, så er jeg med til at implementere mit speciale.

Astrid Starck fik 18. november karakteren 10 for specialet.

HVAD ER DIT SPECIALE?

Har du skrevet et speciale, er du i gang med et, eller kender du nogen, der skriver på et interessant speciale på en af it-uddannelserne, hører vi meget gerne fra dig. Ring eller skriv til Tine Havkrog Jensen på 77 300 363 eller t.jensen@cw.dk

Denne artikel stammer fra den trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere