Skype-millionær bag venturefirma uden penge

It-iværksætteren Morten Lund tjente millioner på salget af Skype og vil nu samle op mod 40 it-firmaer i venturefirmaet Lund & Kenner. Små it-firmaer skal hjælpes med at blive store, uden at penge behøver spille en rolle.

Investeringerne i op mod 40 it-selskaber over hele verden samles nu under én hat af den danske it-iværksætter Morten Lund, der senest tjente et stort millionbeløb på sin tidlige investering i Skype.

Morten Lund vil ikke bare samle sine aktiviteter, men i samarbejde med reklamemanden Søren Kenner hjælpe it-firmaer med at vokse og blive globale, uden at penge nødvendigvis skal indblandes.

Venturefirma uden penge

Selskabet Lund & Kenner markedsføres derfor som et venturefirma uden penge.

- Alle ventureselskaber siger, at de tilbyder meget mere end bare penge. Hos os er det meget simpelt, for vi har ingen penge, siger Morten Lund.

Det er dog en sandhed med modifikationer, for i sidste ende er Morten Lund villig til at skyde penge i nogle af de firmaer, der hjælpes.

For at hellige sig sit nye projekt er han trådt ud af den daglige drift i sikkerhedsfirmaet Bullguard, hvor han fremover kun vil være bestyrelsesformand.

Ny administrerende direktør for Bullguard bliver i stedet Heini Zachariassen.

Skru ned for ambitionerne

Morten Lund ser et stort problem i, at mange iværksættere i Danmark risikerer at få en mangeårig gældsbyrde, hvis de fejler med et projekt - som ofte vil være tilfældet.

- Vi skal hjælpe dem, der drømmer lidt for hårdt og låner i huset og af mor og far. Vi skal hjælpe dem til at skrue lidt ned for ambitionerne og få gang i salget i stedet for, fortæller Morten Lund.

Millionerne fra salget af Skype har ikke været afgørende for skabelsen af det nye venturefirma.

- Det er mere, at jeg også har fået selvtilliden til at gøre det. Det ser ud til, at mit held bliver ved med at være der, siger han.

En stribe investeringer

Morten Lunds investeringer spreder sig over en lang række firmaer verden over.

I Danmark er det foruden Bullguard blandt andre Soft Trading, der står bag musemåtten Icemat, mobiltjenesten Zyb og chatfirmaet IMT Labs.

I udlandet ejer Morten Lund 10 procent af den kinesiske browser Maxthon, en kraftigt udbygget udgave af Microsofts Internet Explorer.

Maxthon er blevet hentet fra nettet mere end 46 millioner gange og blev for få uger siden kåret til den bedste browser foran Firefox, Opera og Internet Explorer af it-magasinet InternetWeek.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere