Hvordan skal Sputnik klare skærene?

I morgen lancerer DR net-tv i megabitkvalitet, som er samme opløsning som konkurrenten TV2 har på Sputnik. Forskellen er, at DR bliver gratis. Endre Kjerstad, projektleder på TV2 Sputnik, får her fem skarpe om tv på nettet.

Det glæder TV2, at DR i morgen lancerer en ny nettjeneste, der skal konkurrere direkte med TV2’s Sputnik, som har kørt siden 2004.

I modsætning til Sputnik kommer DR’s nye løsning ikke til at koste brugerne noget. Men TV2 håber, at net-seerne vil købe abonnement på Sputnik.

- Projektleder på TV2 Sputnik, Endre Kjerstad. Hvad betyder det for TV2, at DR nu lancerer noget som ligner Sputnik?

- Det er selvfølgelig en udfordring for os, at DR lancerer en tjeneste, som ligner vores, men som er gratis for brugerne. DR har fordelen af at have licensen i ryggen til finansieringen. Vi har den udfordring, at vi enten skal finansiere via reklamer eller brugerbetaling.

- Hvad tror du, at danskerne vælger, når de fra torsdag kan vælge imellem TV-Avisen i en megabit eller Nyhederne i lavere kvalitet?

- Ja, det er jo spændende at se, om de vælger enten-eller. Det er jo ikke de samme, som ser Nyhederne og TV-Avisen. Men det er klart, at vi må følge udviklingen. Vi frygter ikke den nye tjeneste. DR har jo haft TV-Avisen liggende på sin side længe, så på den måde er det her jo ikke nyt.

- Har TV2 overvejet at lave noget om for at imødegå en mulig brugerflugt?

- Jeg tror ikke, at der bliver nogen brugerflugt. Både DR og vi har hver vores egenproducerede indhold. Derfor er der ikke nogen direkte konkurrence. Men vi kigger på, om vi kan arbejde mere med de ting vi har liggende gratis til rådighed.

- DR oplyser, at netjenesten kan tage 4.000 samtidige brugere. Hvor mange kan se tv på Sputnik samtidigt?

- Vi oplyser ikke detaljer omkring den slags ting. Men det er mere end hundrede og mindre end titusind. Det ligger et sted derimellem.

- Hvor mange kunder har Sputnik?

- Det oplyser vi ikke. Vi udtaler os ikke om antallet af abonnenter og brugere på tjenesten på nuværende tidspunkt. Det eneste vi kan sige, er at det er gået over forventning i forhold til den målsætning, som vi satte, da vi lancerede Sputnik i december 2004. Det går fortsat i den rigtige retning, så det er afgjort noget som er kommet for at blive.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere