Unge it-folk tænder på udfordringer - ikke på løn

Udfordrende arbejdsopgaver og højt til loftet. It-cheferne og de studerende er rørende enige om, hvad der tæller, når der skal vælges karriere. Alligevel kniber det med at få de unge til at vælge en it-uddannelse.

Langt de fleste it-chefer er opmærksomme på, at studerende har udsigten til udfordrende arbejdsopgaver som den vigtigste faktor for valget af karrierevej.

Det viser en ny undersøgelse gennemført af Moment og Dansk IT blandt studerende og organisationen Dansk IT's it-chefpanel.

- It-cheferne og de studerende deler langt hen ad vejen opfattelsen af, at det er udsigten til udfordrende arbejdsopgaver og et godt fagligt miljø, der er det afgørende for valget af karrierevej, siger Dansk IT's formand, Lars Mathiesen.

Først længere nede på listen kommer eksempelvis udsigten til en god løn og muligheder for forfremmelse.

For få vælger it

It-cheferne har ifølge undersøgelsen meget godt styr på, hvad der kan få de studerende til at søge i en bestemt retning inden for it-området, når de først har valgt en it-uddannelse.

- Hovedproblemet ligger tidligere. Det kniber med at få nok af de unge til at vælge en it-uddannelse, siger Lars Mathiesen.

I Dansk IT's undersøgelse mener it-cheferne, at det blandt andet er udsigten til en uklar karrierevej og fordomme om koder og teknik, der holder de unge fra at søge ind på it-uddannelserne.

På de områder kan it-cheferne selv være med til at gøre en forskel via øget synlighed, mener Lars Mathiesen.

Mere fokus på it

- En it-uddannelse fører som andre uddannelser meget mere med sig end lige de specialist-opgaver, som man bliver uddannet til, siger Lars Mathiesen.

Han mener, at it-cheferne skal være meget bedre til at få netop det budskab ud.

- Og så skal vi generelt have it højere op på dagsordenen i samfundsdebatten, så de unge bliver mere bevidste om, hvilken betydning it efterhånden har alle steder, siger han.

Lars Mathiesen mener, at it eksempelvis bør have en langt mere fremtrædende rolle i gymnasiet og skal være en mere naturlig del af hverdagen på skolerne.

- Hvis vi kan få it og betydningen af it længere frem i bevidstheden hos de unge, vil det også blive nemmere at få flere til at vælge en it-uddannelse, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere