Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Trådløst HD-signal i 2007

En række af de helt tunge drenge i branchen har sat hinanden stævne for at udvikle en standard, der skal gøre HD-signalet trådløst. Initiativet vil medføre, at ledningssuppen i dagligstuen bliver fortid.

En gruppe af de helt store producenter vil nu definere en standard, der trådløst kan overføre HD-signalet mellem stuens elektronikprodukter.

Den digitale brugerflade er blevet døbt WirelessHD, og standarden skal gøre det muligt, at streame lyd og video i ægte højhastighed mellem elektroniske apparater som fjernsyn, harddisk-afspillere, spilkonsoller samt transportable enheder.

Specifikationerne skal allerede være klar til brug for producenter af forbrugerelektronik i foråret 2007.

- Fjernsynet er det naturlige omdrejningspunkt for teknologien, siger John Marshall, der leder sammenslutningen WirelessHD.

- Derfor vil WirelessHD først dukke op på tv-siden. Senere vil vi se en lang række yderligere produkter som eksempelvis videokameraer og hd-recordere.

Fem gigabit pr. sekund

Da den nye standard ikke komprimerer signalet vil oplevelsen på skærmen være den samme som hvis apparatet var tilsluttet via high-definition multimedia interface (HDMI) eller digital video interface (DVI).

Specifikationen har således til formål, at bevare den høje videokvalitet, sikre at der er stabil kontakt mellem de elektroniske apparater og samtidig sikre, at videofilmene er omfattet af den eksisterende indholdsbeskyttelse.

WirelessHD vil benytte en 60GHz-teknologi til at sende HD-video med fem gigabit per sekund over en afstand på cirka 10 meter.

Flere producenter vil være med

Tidligere på året oplyste firmaerne Tzero Technology og Analog Devices, at de er ved at udvikle en ny standard til trådløs overførelse af højtopløselige videobilleder fra videokilde til skærm.

Teknologien benytter komprimering og er derfor ikke helt på højde med WirelessHD, da den kun kan overføre 500 megabit i sekundet.

Men det er langt fra nok til at overføre et videosignal med 1920 x 1080 billedpunkter og som opdateres 25 gange i sekundet. Det svarer nemlig til omkring 2,1 gigabit i sekundet.

Det er LG, Matsushita (Panasonic), NEC, Samsung, Sony, Toshiba og SiBeam, der danner grundstammen i WirelessHD-samarbejdet.

Hverken Sony eller Philips har på nuværende tidspunkt et bud på, hvornår det første produkt med WirelessHD kommer på det danske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere