Biometri skal sikre trådløse net

En amerikansk virksomhed står bag en biometrisk teknologi, der kan sikre det trådløse netværk med et fingeraftryk.

Den amerikanske virksomhed Shimon Systems har lanceret en biometrisk enhed, der på en enkel og sikker måde kan sørge for, at uvedkommende ikke får adgang til det trådløse netværk.

Bio-NetGuard, som den eksterne enhed er blevet døbt, benyttes sammen med en almindelig fingeraftrykslæser og åbner kun netadgangen, hvis den biologiske Mac-adresse passer, skriver Herald Tribune.

Bio-NetGuard har indbygget en Remote Authenticaton Dial-In User Service-server (RADIUS), der kan foretage en central godkendelse af adgangen til det trådløse netværk. Når brugeren logger på, sendes en forespørgsel til RADIUS-serveren fra netværkets access point.

RADIUS-serveren godkender eller afviser herefter brugerens adgang til det trådløse netværk.

Desuden udnyttes EAP (encapsulated authentication protocol), til at sikre kommunikationen mellem fingeraftrykslæser og Bio-NetGuard.

Bio-NetGuard kan i følge producenten benyttes sammen med langt de fleste access points, da WPA-standarden giver mulighed for autorisering gennem en RADIUS-server. Den kræver dog, at man benytter Windows 2000, XP eller Vista som styresystem på klienten.

Mange åbne netværk

En undersøgelse, der blev foretaget i slutningen af 2006 af netværksproducenten D-Link, viste, at 25 procent af københavnerne glemmer at lukke deres trådløse netværk, hvilket er en indikation om, at der er store sikkerhedsproblemer med de trådløse net.

Undersøgelsen bestod af en køretur i hovedstadens gader, hvor der blev fundet 1.970 trådløse netværk, og af dem var 501 helt uden nogen form for beskyttelse.

Værst står det til i Valby og Hellerup, hvor henholdsvis 35 procent og 34 procent af netværkene var pivåbne.

På indre Nørrebro findes de sikreste netværk. Her er antallet af åbne net nemlig nede på 19 procent.

De åbne trådløse netværk kan eksempelvis udnyttes til gratis internetadgang eller download af copyright-beskyttet materiale som musik eller software.

Ubeskyttede lokalnetværk har desuden en større risiko for at blive angrebet af hackere, som kan tiltvinge sig adgang til personfølsomme oplysninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere