Artikel top billede

Virtuelt samarbejde er langsomt og farefuldt

Psykologen Ceri Roderick advarede på konferencen Cisco Expo 2007 om farerne ved at arbejde virtuelt i stedet for at mødes fysisk.

Mennesket er designet til at snakke sammen ansigt mod ansigt.

Derfor er det ikke underligt, at der opstår problemer, når mennesker skal arbejde sammen, uden de møder hinanden fysisk, mener psykologen Ceri Roderick.

Han er partner i det amerikanske Pearn Kandori, der har forsket i, hvordan mennesker arbejder sammen i virtuelle teams. Forskningen er støttet af Cisco, og derfor fortalte han om sin forskning på konferencen Cisco Expo 2007.03.28

Scenen, hvor Ceri Roderick skal tale fra, er placeret midt i salen. Han træder op på scenen.

”I ser alle sammen intelligente og smukke mennesker. I modsætning til dem bag mig, for dem har jeg ikke set.”

Nærhed skaber tryghed

Ceri Rodericks pointe er, at man altid er mere tryg ved folk, man har et forhold til. Den menneskelige natur er designet til at mistro folk, man ikke har set eller på anden måde er fremmed for en.

Det er den helt store udfordring for teams, der arbejder vidt forskellige steder og aldrig møder hinanden.

I sådanne projekter går de første to uger med overhovedet at blive tryg ved, at menneskene i den anden ende er dem, de giver sig ud for at være. I gennemsnit når de først deres mål 17 uger efter teams placeret på samme sted.

”Der er nogle meget stærke tråde mellem mennesker, der står over for hinanden. Dem klipper vi over. Det er utroligt, at det ikke går værre,” siger Ceri Roderick.

Gode råd til virtuelle teams

Han har forskellige råd til virksomheder, hvis medarbejdere sidder i flere lande.

Opfordr til spontan og uformel kontakt.

Sørg for tid til at medarbejderne kan lære hinanden at kende i for eksempel et chatrum,

Undgå virtuel tavshed. I den virkelige verden ville vi ikke lade være med at svare en kollega. Över e-mail gør vi det hele tiden.

Lav klare regler. For eksempel hvor længe der må gå, før man besvarer en e-mail fra en anden i den virtuelle gruppe.

Brug det rigeste medie, der er muligt. Mundtlighed er bedre end skriftlighed. Video i virkelig størrelse er bedre end et lille skærmbillede.

Indtænk medarbejdernes præferencer. Generte personer kan måske ikke lide telefoner. Find et medie, alle føler sig tryg ved.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere