Danske bankcentraler jager pirater i fællesskab

Hele den danske finanssektor står sammen, når det gælder kampen mod hackere og angreb på bankernes it-systemer.

Vinterens phishing og netsvindel mod danske netbankkunder har fået bankernes driftscentraler til at samarbejde i et hidtil uset omfang.

"Vi har haft et eksemplarisk samarbejde med stor åbenhed mellem både bank-it-centralerne og Finansrådet," siger Erik Jakobsen, der sidste år afløste Jørgen Giversen på posten som administrerende direktør for SDC (tidligere Sparekassernes DataCenter).

Tjener til ære

Han fortæller, at der bestemt er ting, som SDC ikke har lyst til at vise konkurrenterne, men når det drejer sig om kampen mod hackere og phishere, er der ingen, som holder kortene tæt til kroppen.

"Det tjener sektoren til ære, at vi er i stand til at være så åbne overfor hinanden, når det gælder sikkerheden," mener Erik Jakobsen.

Danske banker har brugt flere millioner kroner ekstra på sikkerhed i forbindelse med de seneste måneders øgede hackeraktivitet.

Fortsætter angrebene med samme styrke, kan det koste banker og datacentraler omkring 40 millioner kroner i år.

Vækst og fald

SDC-koncernen havde sidste år en markant vækst i omsætningen med et næsten lige så markant fald i overskuddet.

"Faldet i overskuddet hænger sammen med, at vi havde ekstraordinære indtægter i 2005 fra salg af de aktier, vi havde i sikkerhedsvirksomheden Setec, og en sådan ekstraordinær indtægt havde vi ikke i 2006," forklarer Erik Jakobsen.

Stigningen i omsætningen har direkte forbindelse til, at 2006 var det første hele år med SDC's store udenlandske driftskunde - 85 norske Sparbanker.

"De norske banker har valgt at betale hele regningen på en kvart milliard i ét hug for den udvikling, vi har foretaget i deres systemer for at sikre, at vi kan cleare deres betalinger, og at deres såkaldte minibanker virker," siger Erik Jakobsen.

Han forventer derfor, at omsætningen i indeværende regnskabsår lander et par 100 millioner kroner lavere end i 2006, og at resultatet balancerer lige omkring nul.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere