Artikel top billede

EL tvinger forsvarsminister ind i sag om Tetra

Forsvarsministeren skal nu svare på en række spørgsmål om Tetra-systemet. Det sker, fordi Enhedslisten frygter, at Tetra-systemet bliver forældet, da staten har bundet sig til en leverandør, der ikke vil integrere ny teknologi.

Hvordan vil forsvarsminister Søren Gade (V) sikre, at ny teknologi bliver integreret i beredskabssystemet, når Danmark har bundet sig til en leverandør?

Det ønsker it-ordfører Per Clausen fra Enhedslisten blandt andet at vide.

"Det er en meget alvorlig sag. Jeg frygter, at Motorola alene vil leve op til minimumskravene i kontrakten og ikke samarbejde med nye partnere med ny teknologi," siger han

Især frygter ordføreren, at nye beredskabssystemer som Palcom om få år har overhalet Tetra-systemet.

Derfor stiller han nu ministeren en række spørgsmål.

Palcom stormer frem

Tidligere på ugen kunne Computerworld beskrive, hvordan Palcom-systemet blev testet ved Tall Ship Race på Århus Havn med en million besøgende.

På et kæmpe smartboard i kommadocentralen kunne politi og beredskabsfolk i 3D danne sig overblik over ambulancer med GPS-udstyr i, nøglepersoner med mobiltelefoner, seks strategisk opstillede kameraer, politibåde, telte og skibe.

På den måde gav systemet et komplet overblik over området.

Tetra mangler båndbredde

Tetra-systemet kan imidlertid ikke fragte så store mængder data, som der er tale om med Palcom.

Tetras databåndbredde er normalt 3,2 kbit pr. timeslot, og dem er der fire af pr. sekund, så det teoretiske maksimum for dataoverførsel er 12,8 kbit pr sekund.

Palcoms prototype understøtter kommunikation via billeder og video, som kræver langt højere båndbredder. Alene en normal 3G-forbindelse ligger på ca 1,5 Mbit/sek.

Tetra-systemet er udviklet som en fælles nødradio, hvor politi, brandvæsen og beredskab kan tale sammen.

Også spørgsmålet om Tetras manglende båndbredde vil Per Clausen tage op med ministeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere