BEA afviser salgsrygter

Storaktionær og milliardær Carl Icahn foreslår, at BEA Systems sættes til salg. Men virksomheden afviser ideen.

Computerworld News Service: BEA Systems afsluttede i sidste uge sin tiljublede BEAWorld-konference i San Francisco.

Blandt højdepunkterne var indlæg af bestyrelsesformand og administrerende direktør Alfred Chuang og præsentationen af firmaets nye applikationsserver, WebLogic Server 10.3, samt en ny dynamisk applikationudviklings-platform, Project Genesis.

To dage senere entrerede milliardæren og virksomhedsaktivisten Carl Icahn, BEA-aktionær, scenen og foreslog, at BEA skulle sælges, da virksomheden ville have svært ved at klare sig i markedet alene. Icahn kan tænkes at have planer om, at få valgt en bestyrelse, der synes om ideen.

Men ikke i det tempo, siger en BEA-ansat. BEA har afvist at kommentere Icahns udtalelse. Den BEA-ansatte fortæller, at Icahn ikke skal gøre sig store forhåbninger om at få valgt en mere samarbejdsvillig bestyrelse.

Icahn har 8,5 procent af aktierne i BEA, hvilket er cirka 33,5 millioner aktier, siger den ansatte, der ønsker at udtale sig anonymt.

"Hvis du ser efter, vil du opdage, at 16,2 millioner af dem er options og ikke reelle aktieandele. Han ejer kun omkring fire procent," siger kilden.

"Det betyder, at han må lægge flere hundrede millioner dollars på bordet i kontanter her og nu, hvis han vil gennemføre sine planer,” fortsætter kilden.

Baguddatering af aktieoptioner

Hvad der yderligere komplicerer et salg af BEA er, at firmaet er et af mange, der er nødt til at fremlægge tidligere regnskabsopgørelser i forbindelse med baguddatering af aktieoptioner.

"Mens den sag kører, kan Icahn ikke på en generalforsamling få valgt en ny bestyrelse," siger kilden.

”Generalforsamlingen forventes afholdt i dette efterår, men der skal kun vælges tre eller fire nye bestyrelsesmedlemmer til den 10 mand store bestyrelse, så Icahn kan ikke opnå kontrol i løbet af et år,” siger kilden.

”En anden effekt ved at tale om et salg i fuld offentlighed er, at aktiekursen stiger. BEAs aktier steg med fire procent i fredags,” siger kilden.

"At Icahn stiller skarpt på BEA, der på aktivsiden består af intellektuelle rettigheder, kan være et signal om, hvad der kommer til at ske i den teknologiske verden," siger kilden.

Icahn har tidligere været involveret i lignende bestræbelser med Motorola og Lear. Det var ikke muligt at få kontakt til Icahn, mandag eftermiddag.

BEA har været udsat for overtagelsesrygter før. Oracle har tidligere været nævnt som potentiel køber. Men BEA har valgt at køre videre selvstændigt, selvom dets indtjening på licenser faldt med 9 procent i det seneste kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år, og nu udgør 660 millioner kroner.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere