Digital udvikling tvinger fluesmækkeren på pension

Fluesmækkeren bliver sendt på pension, og mange nuværende dankort-terminaler kan ikke benyttes mere.

Det analoge Danmark mister endnu en institution, når "fluesmækkeren" fra januar 2008 går på pension efter mere end 25 års tro tjeneste.

Fluesmækkeren er slangbetegnelsen for den manuelle indhentning af kundedata, der foregår ved dankort-betalinger, når ekspedienten nede i bagerforretningen presser dit dankort ned mod en dankort-kvittering, som du bagefter underskriver.

"Vi har i de seneste år set et stigende problem med svindel med betalingskort. De nye chipterminaler er et vigtigt led i forebyggelsen af nye svindelsager og vil være med til at sikre, at vi også i fremtiden kan have tillid til vores betalingssystem," udtaler Søren Winge, pressechef i PBS, på virksomhedens hjemmeside.

Fra 1. januar 2008 må underskriftsterminaler derfor ikke længere blive installeret i de danske butikker.

Og de velkendte rød/sorte terminaler, der kun læser kortets magnetstribe, må butikkerne heller ikke bruge mere.

Betalingsgarantien frafalder

I dag benytter knapt 50.000 butikker chip-terminaler, og omkring 61 procent af alle betalinger sker med chip-betalingskort.

Med fluesmækkerens pension forsvinder samtidigt også betalingsgarantien for underskriftsterminaler.

Det betyder, at den enkelte forretning ikke længere er garanteret betaling, hvis der ikke er dækning på kundens konto.

Derfor opfordrer PBS alle forretninger, der kun har en fluesmækker til, at udskifte til chip-terminaler, for fluesmækker-forretningerne kan ikke tage imod Dankortbetalinger efter nytår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere