Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Virtuel it for små virksomheder

TEMA: Bedre udnyttelse af it-ressoucerne, energibesparelser og færre afbrydelser taler for, at de små virksomheder seriøst overvejer virtualisering.

Computerworld News Service: Virtualisering er et seksstavelsesord, der betyder 'få det meste ud af din it-hardware', hvilket er noget, alle små virksomheder ønsker.

Indtil for nylig var virtualisering primært en strategi, der blev anvendt af store virksomheder med store datacentre, store it-budgetter og - i særdeleshed - eksperter til at implementere strategien.

For indehaverne af mindre virksomheder og it-ledere har virtualisering fået en lovende fremtid. Software og hardwareleverandørerne er ved at gøre virtualisering lettere tilgængelig for de små virksomheder.

De fleste nye servere og operativsystemer, og mange applikationer, er designet til at understøtte virtualisering, og antallet af styringsværktøjer til at administrere miljøet vokser dramatisk.

De små virksomheder bør se nærmere på de gevinster, virtualisering giver, hvilket kan omfatte økonomiske besparelser, sænke udgifterne til it-driften, forbedre it- og medarbejdereffektiviteten, og gøre det lettere at omstille sig til ændringer i forretningsgangen.

Økonomiske fordele

I dag er det helt normalt, at selv små virksomheder anvender flere end 20 servere. Med konventionelle servere og lagringsmetoder lider de små virksomheder af den samme lave udnyttelsesgrad, som der er i de store virksomheder.

Det er kun 20 til 30 procent af servernes kapacitet, der udnyttes, fastslår en rapport fra finansielle analysefirma Morgan Stanley.

Virtualisering gør det muligt at skabe flere virtuelle servere, der kører på en fysisk server samtidigt. De virtuelle maskiner deler hardwaren, men kører uafhængigt af hinanden.

Det betyder, at virksomhederne kan operere med færre fysiske servere, hvilket nedbringer strømudgifterne. En typisk server forbruger 500 til 600 watt - og cirka 5.000 kilowatt-timer per år, hvis den kører konstant.

Fjernelsen af en enkelt server kan give en besparelse på flere tusinde kroner.

Virtualisering hjælper også systemet til at køre mere stabilt som en enhed. Hvis en virtuel maskine går ned, kan en anden tage over næsten øjeblikkeligt.

Ved hjælp af virtualisering er det blevet nemmere at håndtere og vedligeholde servere og applikationer. Applikationer og lagrede data kan let flyttes fra server til server, med kort eller ingen downtime.

Virtualisering giver de små virksomheder mulighed for at tage snapshots af deres software og gemme backup af hver enkelt virtuel maskine på backup-servere.

Til overvejelse

Efter en hurtig gennemgang af fordelene ved virtualisering, er der her en række vigtige ting, som de små virksomheder bør overveje.

• Virtualisering er ikke ens for alle. Det er vigtigt, at lave en virtualiseringsplan, der passer til deres firma. Hvis det er ny land for din virksomhed, kan en betroet leverandør guide dig sikkert og økonomisk forsvarligt gennem processen.

• Virksomheder, der allerede har bestemt sig for en hardwarekonfiguration, kan overveje at fokusere på en softwareløsning. Virksomheder, der vil foretage en total udskiftning kan købe en samlet software og hardwareløsning.

• Implementer virtualiseringen på infrastrukturnodes, hvor der er mindst risiko for netværket, og vær opmærksom på, at du ikke nødvendigvis skal virtualisere alt. Gennemgå applikationer - behovet for uptime, og deres indbyrdes kompatibilitet, samt deres kompatibilitet med dine virtualiseringsværktøjer.

• Konstruer dine virtuelle servere, så de komplementere hinanden. Placer applikationsservere med ensartede krav på samme fysiske server. Hvis dine fysiske servere udgør et heterogent miljø, så bør de virtuelle servere afspejle dette.

Virtualisering kan give de små virksomheder mange fordele, hvis det implementeres på en klog måde. Det sparer mange penge på længere sigt, og giver en bedre udnyttelse af it-ressourcerne. En virkelighed, der er værd at investere i.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere