Artikel top billede

Mobilt bredbånd er et rygende varmt emne på 3GSM

Årets Mobile World Congress (3GSM) er i fuld gang. Nye telefoner og partnerskaber lanceres i ét væk. Se nogle af dem her og læs teleanalytiker John Strands vurdering af tendenserne.

Nokia er der. Ericsson er der. Ligesom alle de andre store spillere i branchen.

Dér er selvfølgelig årets Mobile World Congress, tidligere kendt som 3GSM, i Barcelona.

Også den danske teleanalytiker John Strand er blandt dette års flere end 55.000 deltagere. Han ser flere tendenser på årets messe.

"Meget af det hernede drejer sig om båndbredde. At mobilt bredbånd er blevet en realitet," siger John Strand og peger på, at Ericsson senere i dag demonstrerer det næste 3G-net, LTE, med 160 Mbit/s.

En anden ting er services, hvor John Strand blandt andet henviser til Nokia, der kommer til at satse meget på en global hjemmeside, ovi, hvor man kan dele billeder, information og nyheder med sine venner.

Med internetsatsningen bevæger Nokia sig ind på indholdsmarkedet, hvor konkurrenterne blandt andet hedder Google, Yahoo og Microsoft.

Internettet på mobilen

Netop båndbredde får stor betydning for, hvordan forbrugerne i fremtiden vil komme at tilgå forskellige services, mener John Strand

"Når man kigger på, hvor mange mennesker der i dag bruger mobiltelefonen til kun at tale i, og på de muligheder der er, eksempelvis inden for båndbredde og funktionalitet, er der ingen tvivl om, at udviklingen vil fortsætte med fuld fart," siger John Strand

"Vi vil se flere devices til snævrere og snævrere segmenter, større båndbredde, og at tingene bliver tilgængelige på mobiltelefoner. Mobiltelefonen bliver det device, som mennesker går på internettet med."

Alliance mellem SonyEricsson og Microsoft

John Strand peger også på, at vi vil se flere partnerskaber mellem for eksempel netværksoperatører og mobilproducenter.

På konferencens første dag er det dog et andet partnerskab, der stjæler overskrifterne.

SonyEricsson lancerede nemlig sin første telefon, Xperia X1, med Microsoft Windows Mobile. SonyEricsson slutter sig dermed til rivalerne Samsung og Motorola, der også har telefoner med styresystem fra Microsoft.

"Nokia har så stor en position på mobilmarkedet, at det er alle mod Nokia," siger John Strand, der dog ikke venter, at aftalen får den store betydning.

"Men det er da en kæmpe prestige-sejr for Microsoft."

Nye telefoner og services

Ud over Xperia X1 lancerede SonyEricsson blandt andet et par iPhone-rivaler, G700 og G900, der ligesom Xperia X1 har touchscreen-display.

Også Nokia præsenterede en række mobiltelefoner. Blandt andet en minibærbar, E90 Communicator, der er Nokias næste generation af 9300-serien.

Samtidig offentliggjorde Nokia også flere detaljer om et samarbejde med YouTube, der betyder, at videotjenesten nu vil kunne ses på Nokia-telefoner enten gennem webbrowseren på N-series-telefoner eller gennem en særlig Nokia Video Center-applikation.

Hewlett-Packard viste til gengæld iPaq500 fra iPaq-serien frem. Ud over de gængse funktioner er der mulighed for VoIP, der er indbygget i Windows Mobile, så man ikke behøver bruge for eksempel Skype.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere