Se brevet til ministeren

Tilbage til artiklen: 15.000 danske firmaer kræver jobkartel-forbud.

Kære Claus Hjort Frederiksen

I min egenskab af formand for Liberale Erhvervs Råd (LER), der er en interesseorganisationer for over 15.000 selvstændige liberale erhvervsudøvere i Danmark, såsom advokater, dyrlæger, læger, psykologer etc., retter jeg denne henvendelse vedr. dit lovforslag om jobklausuler.

Jeg har med stigende bekymring fulgt sagen og debatten omkring de ”hemmelige jobklausuler”.

Som medindehaver af et advokatfirma her i København er jeg bekendt med deres eksistens og anvendelse og har i helt specifikke situationer fundet, at sådanne aftaler i relation til et konkret samarbejde med en konkret erhvervsdrivende kan have en rimelig begrundelse.

Og i de situationer er de berørte medar-bejdere blevet orienteret herom.

Af debatten i dagspressen er der klare indikationer for at jobklausuler åbenbart bliver anvendt i et langt større omfang end jeg har været opmærksom på og at disse klausuler dels hemmeligholdes konsekvent for de berørte medarbejdere og dels tilsyneladende også har meget brede dækningsområde; dvs. de omfatter mange medarbejdere i forhold til mange virksomheder.

Liberale Erhvervs Råd har siden etableringen i 1972 bl.a. haft som målsætning at arbejde for og sikre at der er en fair, lige, loyal og retfærdig konkurrence inden for de liberale erhvervsområder når det fx gælder at kunne rekruttere, ansætte og fastholde medarbejdere i virksomhederne.

Med baggrund i den store opmærksom-hed der er blevet rettet mod anvendelsen af (hemmelige) jobklausuler har LER drøftet anvendelsen heraf og Rådet konkluderede, at jobklausuler kan sætte denne konkurrence ud af kraft.

Dette samt det forhold at det er muligt (fortsat) at holde dem hemmelige for de berørte finder Rådet er en helt uacceptabel situation i et moderne samfund som det danske.

Det er derfor mit formål med dette brev at henlede din opmærksomhed på, at LER, repræsenterende over 15.000 indehavere af liberale erhvervsvirksomheder i Danmark, finder, at det er nødvendigt at der omgående gennemføres en lovregulering af området, således at anvendelsen af jobklausuler bliver fuldt transparent for de berørte medarbejdere og begrænses maksimalt.

Et totalforbud vil være den bedste løsning samt det nemmeste at administrere. Såfremt dette ikke er politisk realisabelt bør loven dog som minimum omfatte alle nuværende og kommende aftaler, ligesom en overtrædelse skal kunne sanktioneres.

Med venlig hilsen
Kim Utzon Jybæk,
LL.M., advokat (H)
Formand for Liberale Erhvervs Råd

Tilbage til artiklen: 15.000 danske firmaer kræver jobkartel-forbud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere