"Uddeleger ansvar - ikke opgaver," skriver Jannie Kluge. "Styrken i et team skal jo findes i, at man kan supplere hinanden, uanset hvilken type afdeling man befinder sig i."

Vil du være en god chef? Få gode råd her

Klumme: Hvad vil det give en organisation, hvis man fokuserede på individuelle styrker og motivationsretninger?

I forrige klumme nævner jeg min overbevisning om, at vi befinder os i en 'selvrealiseringsperiode' med udgangspunkt i Maslows behovspyramide.

Vi har efterhånden fået indfriet vores basale behov i forhold til løn, goder, arbejdsklima, det sociale etc.

Vi vil udvikles, arbejde med områder, som vi motiveres af, for det er ofte de områder, som giver os succes.

Hvis der er for meget, som 'dræner' os fra energi i jobbet, så er balancen på vægtskålen forkert, og vi higer derfor efter nye og bedre udfordringer.

Heldigvis er mennesker sammensat forskelligt, og vi motiveres af forskellige ting, blandt andet forskellige arbejdsopgaver og ansvarsområder.

På den måde, vi traditionelt har opbygget vores organisationsstrukturer, findes de mest prestigefyldte og største ansvarsområder i de øverste lag af organisationen.

Derfor er det jo også naturligt for de mennesker, som gerne vil 'realisere' sig selv, at søge i den retning, og derfor ser vi et overtal af medarbejdere, der forgæves venter på disse muligheder.

Motivation driver værket
En måde at komme dette til livs, kunne være at uddelegere mere ansvar i organisationen og dermed skabe flere udfordrende jobmuligheder, uden nødvendigvis at skabe flere lederstillinger.

I Kluge & Partners taler vi eksempelvis med mange sælgere, som efter flere års succes med sælgerrollen har lyst til at prøve kræfter som salgschef. Argumenterne for dette ønske kan være varierende men går ofte i retning af:

• De er kørt lidt træt af hele tiden selv at være i salgsfronten, og synes efterhånden de har en del erfaring at give videre.

• Prestigemæssigt vil det se rigtigt ud.

• De har et ønske om at arbejde med mennesker.

• De har et ønske om at arbejde mere strategisk.

• De kan gøre det bedre end den nuværende chef.

På spørgsmålet om, hvad der virkelig driver og motiverer sælgeren, er svaret ofte: Salget/resultaterne, ansvar, dialogen med kunderne, forandringer/udfordringer og kollegaer.

Det er yderst sjældent, jeg hører dem sige, at følgende motiverer dem: Administrative opgaver, budgetter, rapportering, problemer med personale eller politiske slagsmål.

Mange kan sikkert bekræfte, at denne del af et lederjob faktisk fylder rigtig meget.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.