Artikel top billede

Instant Messaging-systemer som Windows Live Messenger (MSN), AOL, Yahoo, Skype og ICQ har gjort brugerne så afhængige, at de ventes at overhale e-mail som foretrukken kommunikationsform.

IDC: Instant Messaging overhaler e-mail

Ifølge IDC, vil 'Instant Messaging' (IM) overhale e-mail som den foretrukne form for kommunikation i virksomheder fra anden halvdel af 2010.

Computerworld News Service: Undersøgelsen, sponsoreret af Nortel, har fundet frem til, at det skyldes, at individer, der kommunikerer via elektroniske hjælpemidler, bliver 'afhængige' af den øjeblikkelige tilfredsstillelse ved IM og tekstbeskeder.

Undersøgelsen, 'The Hyper-connected: Here They Come', er baseret på en global undersøgelse omfattende cirka 2.400 erhvervsaktive voksne i 17 lande. Undersøgelsen fokuser på at sætte tal på nutidens kommunikations-forbindelser, og spore vores accept og brug af denne 'forbundethed' på tværs af enheder og applikationer, såvel som at fastsætte tempoet i fænomenets vækst og indflydelse i organisationer og virksomheder.

Man fandt frem til, at 16 procent af den globale informations-arbejdsstyrke allerede er 'hyperconnected', og at yderligere 36 procent var på vej til at blive det.

Undersøgelsen fandt også frem til at 'hyperconnectivity' varierer fra industri til industri, fra ni procent af alle adspurgte i sundhedssektoren til 25 procent i de højteknologiske industrier og 21 procent inden for finanssektoren.

Overflod af udstyr og applikationer

Rapporten fra IDC påpeger at: "Overgangen til 'hyperconnectivity' vil skabe et væld af udstyr, programmer og nye forretningsprocesser. Den gennemsnitlige bruger anvender allerede mindst syv enheder for at få adgang til nettet samt ni forbindelses-applikationer."

Forskerne bemærker i rapporten, at denne overflod af applikationer og enheder vil skabe et stort behov for en strategi og en arkitektur, der prioriterer ensartet kommunikation på tværs af organisationer.

"Grænsen mellem arbejde og privat kommunikation er næsten ikke-eksisterende. To tredjedele anvender tekst eller IM til både arbejde og privat brug. Mere end en tredjedel bruger sociale netværk til begge formål.

Frihed til at udføre arbejde i fritiden vil tvinge ændringer ned over mange forskellige områder, blandt andet 'privacy-politikker', virksomhedspraksis og IT-support," konkluderer IDC i rapporten.

Øget sikkerheds-risiko

Forskerne advarer om at nye forbindelses-værktøjer i hænderne på de ansatte kan øge produktiviteten, men de nye værktøjer øger også risikoen for at følsomme oplysninger lækker til omverdenen.

"Allerede 25 procent af respondenternes arbejdspladser bruger 'blogs' og 'wikis' til at kommunikere med kunder, og andre udenforstående. Hvis man skal indfri de fordele der eksisterer og samtidig undgå risikoen, vil det kræve et hidtil uset samarbejde mellem it-direktører og deres modparter i organisationen," konkluderer rapporten.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere