Artikel top billede

Intels første Nehalem-chips kaldes Core i7

De første Intel-chips baseret på Nehalem-arkitekturen præsenteres i næste uge. Computerworld løfter her sløret for de kommende chips.

Når Intel Developer Forum starter i San Francisco næste uge, vil fokus være på en ny chip-arkitektur.

Det er chips, der bygger på den såkaldte Nehalem-arkitektur, som Intel planlægger at sende på markedet i den kommende tid.

Selv om Nehalem er en ny arkitektur, vil de nye 45-nanometer chips beholde Core brand-navnet.

De første chips baseret på Nehalem-arkitekturen, vil blive kaldt Core i7. De er tiltænkt den høje ende af desktop-markedet og forventes at være klar i fjerde kvartal i år.

"Core i7 brandet er det første af en række nye navne," siger Intel-talsmanden George Alfs.

Intel vil også frigive Nehalem-chips til servere, men her har chip-fabrikanten ikke fastsat nogen frigivelsesdato.

Laptops kan også se frem til Nehalem-baserede chips. Her regner Intel med, at de er klar engang til næste år.

En kerne - to tråde

De første Nehalem chips vil indeholde mellem to og otte processorkerner.

Hver kerne kan afvikle to tråde samtidigt, så en chip med fire kerner vil kunne køre otte tråde parallelt, hvilket vil speede performance for applikationerne op (Såfremt applikationerne er bygget til at udnytte paralleliteten).

Integreret memory controller

De første Nehalem chips vil indeholde hvad Intel kalder QuickPath Interconnect (QPI).

QPI gør det hurtigere for CPU'en at kommunikere med andre systemkomponenter som grafikkort og andre chips. Samtidigt inkluderer QPI-teknologien en integreret memory controller - den del af CPU'en der kommunikerer med Data Double Rate (DDR) RAM - som erstatter Intels traditionelle Front Side Bus (FSB).

Ved at have en integreret memory controller reduceres tiden på kommunikation mellem processoren og systemhukommelsen, hvilket har stor betydning for den samlede performance.

Intels ærkerival AMD har i årevis anvendt integreret memory controller, så QPI anses som en vigtig teknologi for Intel.

Moorestown til San Francisco

Udover Nehalem-chips forventes Intel at tale om system-on-chip (SOC) produckter. SOC integrerer CPU, grafikprocessor, video og memory controller på en enkelt chip.

Intel er igang med at udvikle SOC under kodenavnet Moorestown. Moorestown er rettet mod anvendelse i billige laptops som netbooks og mobile Internet devices.

Intel forventer, at Moorestown frigives i 2009 eller 2010.

Flere detaljer næste uge

Intel tilbageholder visse oplysninger om Nehalem chip, eksempelvis klokfrekvens og priser. Den slags detaljer forventes frigivet på Intel Developer Forum, som holdes i San Francisco's Moscone Center mellem 19. og 21. august.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere