Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Mads Bryde Andersen fra DK Hostmaster undrer sig over forløbet omkring rivalens kandidatur.

Hostmaster-formand: Hvem støtter dotDK?

I går kunne dotDK erklære sig som vindere af det danske domæne-slagsmål. Men rivalen, DK Hostmaster, undrer sig: Hvem støtter dotDK, og er støtterne betydningsfulde nok?

Indtil videre kender vi kun navnet på to ud af 10 navne, som støtter foreningen dotDK, der er favoritter til at overtage administrationen af de danske domæner.

I går kunne dotDK ellers aflevere 10 underskrevne støtteerklæringer til IT- og Telestyrelsen.

DotDK har valgt at holde kortene tæt ind til kroppen af frygt for at 'forplumre udbuddet'.

Det undrer Mads Bryde Andersen, der er formand for DIFO og DK Hostmaster, som administrerer de knap 850.000 domænenavne, der ender på .dk. Han opfordrer til, at der bliver spillet med åbne kort.

"Det ville være rart at kunne tage en åben debat med dem, der støtter dotDK. Vi vil da meget gerne høre, hvad de mener, der har været galt med vores administration de seneste ni år. Jeg er meget mystificeret over, at vi blot kender navnene på to foreninger. Hvorfor skal det hele være så hemmelighedsfuldt," spørger Mads Bryde Andersen.

Store og betydende foreninger?

Indtil videre har Foreningen af Kommunale IT-chefer (KITA) og foreningen Danish Biometrics meddelt, at de har underskrevet støtteerklæringen.

Frederik Kortbæk, der er formand for Danish Biometrics, bekræfter, at foreningen har underskrevet støtteerklæringen. Og han fortæller gerne, hvorfor han har valgt at støtte dotDK.

"Jeg er ikke utilfreds med DK Hostmaster. De har gjort det udmærket. Men det er på tide, at der kommer nye boller på suppen. DotDK lægger op til bredere involvering af brugerne og færre administrationsomkostninger. Alene det, at dotDK har kontaktet os, ser jeg som et signal om, at foreningen vil være i tæt kontakt med brugerne," siger Frederik Kortbæk.

Loven kræver, at dotDK kan fremvise fire støtteerklæringer fra betydende foreninger, der hver især repræsenterer de private brugere, de professionelle brugere samt selve internetbranchen.

Før dotDK har gjort det, er Mads Bryde Andersen svær at imponere.

"Nu kender vi ikke navnene på de resterende otte foreninger på dotDK's liste. Men jeg kan konstatere, at listen tæller Foreningen af Kommunale IT-chefer og Danish Biometrics, som jeg ikke har hørt om før. Nu må vi se, om IT- og Telestyrelsen vurderer, at der er tale om betydende foreninger på linje med eksempelvis Dansk Industri, Forbrugerrådet og Dansk IT," siger Mads Bryde Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere