Artikel top billede

Udviklingsdirektør Rune Petersen fra Danske Bank er i Las Vegas for at kigge IBM-cheferne i øjnene.

Danskere kigger IBM i kortene på data-konference

Reportage:En lille dansk delegation er i Las Vegas for at suge software-tendenser til sig på IBM-konference. Blandt andre er Danske Bank med for at sikre sit information management indkøb.

Ikke alle er i Las Vegas for at forføre Fru Fortuna og sætte pensionsopsparingen på rød, sort eller grøn.

For udover larmende kasinoer og utallige barer bugner syndens by også med konferencecentre på flere af de vulgære hoteller.

I konferencekorridorerne og i mødelokalerne på Mandalay Bay hotellet, hvor IBM afholder sin Information on Demand konference, summer det med information management-snak.

Der bliver indgået forretningsaftaler, udvekslet tekniske erfaringer og snakket på alverdens sprog om, hvad den forgangne nat indbragte af held, gæld og oplevelser, der bliver i Vegas for stedse.

Ind i mellem hører man også danske stemmer i Mandalay Bay hotellets konferencecenter.

For en gruppe på omkring 15 danskere fra firmaer som BEC, KMD og Danske Bank blander sig i mængden med de øvrige 7.000 deltagere på IBM-konferencen, hvor de har smurt ærmerne op for at suge teknisk og strategisk indsigt til sig vedrørende IBMs tre år gamle information on demand strategi.

En af danske konference-deltagere er konsulenchef Dennis Röser fra det uafhængige Business Intelligence-rådgivningsfirma Platon.

Han har hovedsageligt taget flyveturen over Atlanterhavet for at netværke, blive opdateret på ny teknologi og holde et foredrag om meta-data i et af hotellets mange konferencerum.

"Foredraget gik godt, og nu skal jeg tilbage for at studere teknik og tale med de IBM-personer, som jeg normalt ikke har adgang hjemme fra kontorstolen i Danmark," siger Dennis Röser en halv time efter, han er kommet ned fra talerstolen.

Fra cykel til limousine

Dennis Röser er i sin uge i Las Vegas især optaget af lanceringen af IBMs Information Server 8.1 og også meget interesseret i, hvordan IBM har integreret Business Intelligence værktøjerne fra Cognos til sin Infosphere-portefølje.

"IBM har kørt på cykel før i tiden, når det kom til analyse og rapportering, men med Cognos sidder selskabet i en limousine, fordi det kan dække hele spektret inden for information management," lyder vurderingen fra Dennis Röser.

Danske Bank udskifter sin data-håndtering

Han forklarer, at lige præcis Cognos-købet til 26 milliarder kroner betyder, at IBM kommer i information management-klasse med SAP, Oracle, Microsoft og SAS Institute.

For få danskere

Selv om Dennis Röser nyder konference-livet i Mojave-ørkenens oase, savner han flere danskere på IBM-konferencen.

"Der mangler især danske teknikere herovre. De danske selskaber har sendt it-chefer, der kommer hjem med en masse kontakter, men de mangler nok at få de tekniske kompetencer. Der bliver lanceret mere end 100 opdateringer på konferencen, og det jo lidt ærgerligt, når man nu kan få unikke tekniske erfaringer med opdateringerne her," fortæller han.

Udviklingsdirektør Rune Petersen fra Danske Bank, der stiller med tre folk på information on demand-konferencen, erkender, at banken ikke vægter de tekniske workshops så højt denne gang.

"Vi er her fortrinsvis for at se på de generelle information management trends og studere kundecases. Vi er jo dybt afhængige af information management for blandt andet at kunne optimere vores risikostyring og performance management," siger Rune Petersen, mens han bruger ti minutter i sit sammenpressede program på at klemme en kop sort kaffe ned.

Danske Bank under information management renovering

Rune Petersen fortæller, at teknikere fra bankens udviklingsafdeling tidligere på året deltog i den europæiske information on demand konference for at erhverve tekniske kompetencer med IBMs information mangement software.

Det skyldes, at Danske Bank står midt i at skulle udskifte sin syv år gamle datawarehouse-platform med nyere teknologi.

Selv om Danske Bank har lukket aftaler med information management software fra IBM, så Rune Petersen personligt i Las Vegas for at sikre engagementet.

"Det jo trods alt noget andet at kigge vicepræsidenterne i øjnene frem for at tale med dem i en telefon," forklarer Rune Petersen, der er chef for 500 udviklere i Danmarks største pengeinstitut.

Bankens nuværende it-infrastruktur består blandt andet af HPs Superdome-mainframe, Microsofts Sequel Server, og dertil kommer en forstående implementering af IBMs Infosphere-værktøjer for at kunne håndtere og analysere på de store mængder af data, som Danske Bank jonglerer rundt med.

Derfor mødes han onsdag med repræsentanter fra de tre it-selskaber for at drøfte implementeringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere