Artikel top billede

Forsvundne Stein Bagger har måske efterladt projekter af værdi i IT Factory. Næsten ingen af dem er dog færdigudviklede. Foto: Torben Klint

Kurator: Næsten intet er færdigudviklet i IT Factory

IT Factory kan være alt fra flere hundred millioner kroner værd til et rundt nul. Næsten intet er færdigudviklet, lyder det fra kurator Boris Frederiksen.

Sammen med enkelte ansatte fra det nu konkursramte IT Factory arbejder kurator Boris Frederiksen i øjeblikket på højtryk for at skabe sig et overblik over it-virksomhedens værdier.

Den opgave er ikke helt ligetil, fortæller han.

"De reelle værdier i dag har vi ikke overblik over. Der er udviklingsprojekter, som kan være noget værd og som kan ende med at være ingenting værd. Så er der også en debitorportefølje på 230 millioner kroner, som kan være alt mellem nul og 230 millioner værd," siger Boris Frederiksen.

Han understreger dog, at det samlede overblik over det eventuelle tilgodehavende stadig mangler. Pengene kan også være svindel.

"Hvis pengene har direkte sammenhæng med den svindel, der er foregået, så er de formentlig nul kroner værd. Det er det dilemma, som går igen hele vejen," siger han.

Næsten intet er færdigudviklet

Boris Frederiksen forklarer, at det, der besværliggør værdiansættelsen er, at der næsten ikke findes afsluttede projekter i IT Factory.

"Noget af det er givetvis salgbart, men meget af det er jo ikke færdigudviklet. Det vi har, skal sælges som det er, og så er det jo en særlig udfordring," siger han.

Boris Frederiksen understreger dog, at der altså har været virkelige projekter i gang i IT Factory, selvom de altså ikke er nået helt i mål.

"Man kan sige det på den måde, at der er reelle projekter. Man har haft en udviklingsafdeling, der har siddet og arbejdet med ting, som ikke har haft noget med øvrige svindel af gøre. De ting har man bare ikke haft omsætning i til dato. Primært fordi de ikke var færdigudviklede, men det er jo ikke det samme som at der ikke kunne være et produkt, der er salgbart," siger han.

Findes der købere til IT Factory?

Derfor har kurator nu indledt jagten på købere, der kunne være interesserede i at købe udviklingsstumperne som beset.

"Det handler om at undersøge, om projekterne kan beskrives på en sådan måde, at interesserede købere kan vurdere, om det er noget, der kunne passe ind i deres produktportefølje," siger Boris Frederiksen.

Der har faktisk allerede været en enkelt potentiel køber, afslører han. Hvem det er, vil han dog ikke røbe.

"Der er en indledende dialog med nogle, der har henvendt sig. Om der er nogen realitet i det, kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt," siger kurator for IT Factory, Boris Frederiksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere