Politi gennemtrawler telefoner i svindelsag
Politiet mangedobler antallet af telefoner, der skal kigges efter i sømmene i Stein Bagger-sagen. I en udvidet personkreds vil politiet nu gennemgå trafikken på en lang række telefoner. Ordensmagten har desuden mulighed for undersøge, hvor en person har opbeholdt sig på et givent tidspunkt.
De nye informationer vil politiet holde op mod den allerede eksisterende viden. Det sker i håbet om at kunne opklare mysteriet om, hvad der er blevet af de penge, som Stein Bagger er mistænkt for at have lagt til side.
I forbindelse med en mistanke om momssvindel hos IT Factory har politiet allerede gennem flere måneder overvåget en halv snes mobiltelefoner i personkredsen om Stein Bagger. Men nu er der angiveligt tale om dusinvis af mobiltelefoner, der bliver undersøgt.
(Børsen)
Flere vil have penge af Stein Bagger
En række nye kreditorer har meldt sig på banen i IT Factory-sagen. Nu har selskaberne Siemens Financial services, BAL Global Finance, UK Krone Kapital og hollandske De Lage Landen henvendt sig med millionkrav til Sø- og Handelsretten i København.
Kurator Boris Frederiksen vurderer fortsat, at svindlen løber op i cirka 1,2 milliarder kroner.
(Børsen)
Erik Damgaard presset på likviditeten
Kendis og it-rigmand Erik Damgaard er så hårdt ramt af nedturen på ejendomsmarkedet, at han er tvunget til at sælge ud af sine aktier.
Den tidligere Navision-ejer har solgt sin aktieposter i vindmølleselskabet Greentech Wind Energi, der tidligere har været 800 millioner kroner værd, men alene i går faldt i værdi med 500 millioner kroner. Erik Damgaard har desuden været tvunget til at nedbringe sin aktiebeholdning i Capinordic A/S, der står bag bank Capinordic Bank.
I en pressemeddelelse oplyser Erik Damgaard, at aktiesalget har været nødvendigt af hensyn til likviditeten i hans investeringsportefølje.
(Børsen)
Interesse for IT Factorys software
Selvom langt størstedelen af omsætningen i Stein Baggers it-fabrik var fup, så blev der udviklet reel software i firmaet udviklingsafdeling.
Kurator Boris Frederiksen regner med at kunne sælge IT Factorys endnu ikke færdigudviklede software produkter.
"Vi håber at sælge projekterne i løbet januar. Der er købere til flere af projekterne, men man skal ikke forvente meget store beløb," siger Boris Frederiksen ifølge Berlingske Business.
Tidligere har de to omstridte svenskere Mikael Ljungman og Carl Freer vist interesse for at købe softwaren.
(Berlingske Tidende)