Artikel top billede

(Foto: Oracle)

Oracle forsvarer sig med næb og kløer i EU-sag

Oracle beskylder EU-Kommissionen for manipulation og fejlfortolkninger i ophedet indlæg om selskabets køb af Sun.

Oracle er voldsomt utilfreds med EU-Kommissionen, som det amerikanske selskab mener fejlfortolker og overdriver de konsekvenser, som en fusion mellem Oracle og Sun vil få - en ting, der har ført til, at Oracles stort anlagte milliard-opkøb af Sun er stødt på grund.

EU-Kommissionen frygter, at det vil skade konkurrencen på markedet for databaser, hvis Oracle som ønsket får lov til at købe Sun, der ejer databasen MySQL, som står helt centralt i EU-Kommissionens bekymring.

Oracle deltager i disse dage i en stort anlagt høring i EU-regi, hvor selskabet vil forsøge at overbevise EU-Kommissionen om, at der er tale om en storm i et glas vand.

Lille del af Sun

Ganske vist udgør MySQL-delen kun en lillebitte del af Sun, men det er alligevel denne del, der danner grundlag for, at EU-Kommissionen overvejer at sætte en bremse på hele den mægtige handel.

Kommissionen frygter, at Oracle vil ændre grundlaget for det i dag gratis MySQL på en måde, der gør, at produktet ikke længere kan konkurrere effektivt med Oracles egne databaser, hvis en fusion går igennem.

Det har Oracle selv blankt afvist vil ske.

Ifølge Financial Times baserer EU-Kommissionen blandt andet sine bekymringer på en stor markeds-analyse samt en rundspørge blandt en række database-brugere.

Ifølge Financial Times er netop dette grundlag et af hovedmålene i Oracles hørings-angreb.

Selskabet argumenterer med, at EU-Kommissionen har fejlfortolket og manipuleret med tallene i undersøgelserne.

Kunder: Ingen skadelige konsekvenser
Selskabet bedyrer blandt andet ifølge avisen, at "mange - og måske de fleste" af de kunder, som kommissionen har spurgt i undersøgelsen "ikke deler kommissionens teori om skadelige konsekvenser."

Oracle fremfører desuden, at en række af selskabets største kunder slet ikke er blevet spurgt om deres mening af kommissionen, og det er alvorligt, fordi hele sagen efter Oracles mening hviler på "hypotetiske fremtidige beslutninger" - altså om Oracle vil nedgradere MySQL eller ej.

Oracle selv hævder at have planer om at øge udviklingen af MySQL i betydelig grad.

Som modpart til Oracle i høringen deltager SAP, Microsoft og Monty Widenius, der er grundlægger af MySQL.

EU-Kommissionens skal have truffet en beslutning senest 27. januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere