Dansk cd-producent konkurs

En af Danmarks største producenter af produkter til musikindustrien, Tocano, er krakket med en gæld på mere end 240 millioner kroner. Fallitboets aktiviteter er overtaget af et dansk og et norsk selskab. Dermed ser det ud til, at alle 165 ansatte kan beholde deres job.

Af Kim Kaas Selsø

Den mere end 30 år gamle danske producent af cd'er, dvd'er og videokassetter, Tocano i Smørum, er gået bankerot med en gæld, der foreløbig er opgjort til mere end 240 millioner kroner. Kort før selskabet mandag blev taget under konkursbehandling af skifteretten i København, lykkedes det ejerkredsen bag virksomheden at få en aftale i stand med et norsk og et dansk selskab.

Aftalen indebærer, at de to selskaber overtager aktiviteterne og samtlige 165 ansatte.

Kassen var tom

Ifølge boets kurator, advokat Kaj Andreassen, skyldes konkursen, at pengekassen var tom, og ejerne så derfor ingen anden mulighed end at indgive konkursbegæring.

- Tocano var løbet tør for likviditet, og derfor var situationen den, at der skulle ske noget meget drastisk og meget hurtigt, siger han til Computerworld Online.

Ifølge Kaj Andreassen er den foreløbige gæld opgjort til mere end 240 millioner kroner, mens der endnu ikke er overblik over aktiverne i fallitboet.

Selskaberne bag overtagelsen er norske Novio og danske Toft & Fischer. De har nu flyttet aktiviteterne over i et nyt selskab, Tocano 2001 ApS, der af juridiske årsager fortsat ejes af konkursboet, men drives og finansieres af Novio og Toft & Fischer.

Under pres fra Fjernøsten

Ny topchef for Tocano bliver manden bag Toft & Fischer, administrerende direktør Arne Toft. Han er fuld af fortrøstning på selskabets vegne på trods af, at branchen er ude i et voldsomt økonomisk stormvejr for tiden.

- Nu må vi se, om det er muligt at få Tocano op og drive det videre. Det er det, øvelsen går ud på i øjeblikket. Problemet med den her branche er, at man trækker bukserne af hinanden. Der er arbejde nok, men man lader sig påvirke af de lave priser i Fjernøsten og sætter priserne ned, siger Arne Toft.

At branchen vitterligt er under voldsomt pres understreges af, at Tocanos børsnoterede konkurrent SDC DanDisc, der også er dansk, for nylig måtte offentliggøre et rekord-dårligt halvårsregnskab med et omsætningsfald på 17 procent og et minus på 35 millioner kroner på bundlinien.

Novio med 25 ansatte, Toft & Fischer med 45 og det nye Tocano med 165 ansatte fortsætter som tre selvstændige selskaber. Tocano alene får en årlig omsætning på 200 millioner kroner. I alt får koncernen en omsætning på 300 millioner kroner, oplyser administrerende direktør Arne Toft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere