Navision er et kup for Microsoft

Researchmanager Bill Clough fra den internationale analysekoncern IDC vurderer, at Microsoft vil gøre et kup, hvis rygterne om en overtagelse af det danske software-flagskib Navision holder vand. Til gengæld har Navision ikke så meget at vinde.

Den amerikanske IT-gigant Microsoft gør en særdeles god forretning, hvis selskabet som beskrevet i den engelske finansavis Financial Times tirsdag overtager Danmarks software-flagskib nummer ét, Navision.

Navision har derimod ikke så meget at vinde. Det mener Bill Clough, researchmanager i den internationale analysekoncern IDC.

Et kup for Microsoft

- Det vil være et kup for Microsoft. Et utroligt kup. En eventuel overtagelse af Navision vil betyde, at Microsoft går fra et meget lavt niveau i ERP-markedet til et helt andet plan, siger Bill Clough.

Hvis forhandlingerne mellem Microsoft og Navision ender med et opkøb, så vil det styrke Microsofts position på det europæiske ERP-marked. Især i forhold til britiske Sage, der som Navision primært leverer software til mellemstore virksomheder.

Microsoft fusionerede sidste år med Navisions største konkurrent i USA, Great Plains Software. Det skete blot seks dage før Navision slog pjalterne sammen med den danske rival Damgaard.

Great Plains henvender sig primært til den lave del af markedet, det vil sige de små virksomheder. Selskabet har været ledende i USA, mens Navision primært har haft sin omsætning på det europæiske marked. Derfor supplerer de to selskaber umiddelbart hinanden godt.

Ærgerligt for Navision

Mens Microsoft vil drage stor fordel af at få Navision ind under sig, så ser udsigterne til gengæld lidt mere brogede ud for det danske selskab, vurderer Bill Clough.

- Navision står godt på verdensplan efter fusionen med Damgaard, så det vil være en god platform for Microsoft. Men jeg mener, at det vil være ærgerligt for Navision af flere årsager.

- For investorerne vil det givetvis være fint nok, men det bliver svært for medarbejderne, der lige har været igennem en fusion med Damgaard. Microsoft vil formentlig strømline selskabet, og man risikerer, at mange vil søge væk.

Men meget afhænger af, hvor Microsoft vælger at lægge sit fremtidige fokus:

- Hvis Microsoft vil fortsætte med at fokusere på det lave marked, kan det få store konsekvenser for det danske selskab, så Navision har mere at tabe ved det her, end de har at vinde, siger Bill Clough.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere