Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Windows-mobil i østers-design

Hvis du hidtil har fravalgt Windows-­telefoner, fordi de var for klodsede og ­kedelige, er Qteks østers en lille perle.

Windows-mobil i østers-design

Qteks telefoner er populære – men mest blandt nørderne. De fleste er ligeglade med Windows og Wi-Fi og foretrækker derfor de enklere modeller fra etablerede producenter som Nokia, Sony Ericsson og Motorola.

Sidstnævnte kom først ind i varmen med den ultratynde Razr-telefon i østers-design. Og det er netop denne opskrift, Qtek nu kopierer med model 8500, som uden tvivl er den mest u-nørdede Windows-telefon, vi endnu har prøvet.

Samtidig er dette Qteks første østers-model - med de oplagte fordele, det giver: Skærm og tastatur beskytter hinanden, når mobilen er klappet sammen, og formatet er meget lomme-venligt (99×51×16 mm og 99 gram). Når telefonen er åben, rækker den mageligt fra øre til mund, så du aldrig behøver råbe for at blive hørt.

Og så er det dejligt intuitivt, at man kan løfte og lægge "røret" ved at klappe telefonen op og i. Hængslet er tilpas fjedrende uden den mindste slinger i mekanikken, og klappen smækker med et solidt smæld. Den metalliske overflade bidrager også til kvalitets-fornemmelsen. Vores model var pink, men de fleste vil nok vælge den sorte udgave.

Også til pølsefingre

Tasterne er af den flade membran-type, som blev populær med Razr. De har sprød vandring og en størrelse, så selv de største pølsefingre kan SMS'e i lyntempo.

På kanten af klappen er her blevet plads til lydstyrke-kontrol, kameraudløser og en genvejsknap til de trådløse forbindelser.

Som de fleste klaptelefoner har Qtek 8500 to skærme. Den inderste er pæn men ikke prangende (320×240, 65K farver). Opløsningen rækker, men farverne virker lidt blege.

Den yderste skærm er forholdsvis finkornet (128×128), så her er god plads til musik-information, klokkeslæt, information om indgående opkald og så videre. Den runde udskæring dækker selvfølgelig over en firkantet skærm, men det er alligevel en flot effekt.

Cirkelformen står også godt til kameralinsen, som vipper med om på bagsiden, når man åbner telefonen. Den er meget udsat for ridser, og som vanligt med Qtek halter kameraet efter de øvrige specifikationer.

Opløsningen er begrænset til 1,3 megapixel, og her er hverken autofokus eller kameralys.
Styresystemet er derimod state of the art.

Windows Mobile 5 rummer de sædvanlige lommeudgaver af Microsoft-­programmer som Internet Explorer og ikke mindst Media Player, der kan styres med tre smukt afrundede knapper på fronten (frem, tilbage, spil/pause).

De medfølgende ørepropper er ikke specielt musikalske, så det havde været rart med et standardstik. Vi savner også en FM-­radio. Men det er fint, at musiklageret kan udvides med microSD-kort, der monteres under SIM-kortet.

Ligner ikke andre

Batteritiden afhænger som altid af anvendelsen, men i testperioden var apparatet til opladning omtrent hver tredje dag. Vores model var et tidligt eksemplar med ufærdig software, men den virkede stabil og kvik i optrækket.

Synkroniseringen med Outlook klares let med Bluetooth-forbindelsen. Men telefonen har hverken Wi-Fi, 3G eller infrarød, så i forhold til de andre Qtek-modeller virker den næsten lidt skrabet. Her er dog EDGE, hvis din operatør understøtter dette, og quad-band, så apparatet kan bruges på alverdens GSM-net.

Dog meldes der fortsat om enkelte tilfælde af den meget omtalte "sovesyge", hvor Qtek-telefoner ind imellem nægter at svare på opkald. Fejlen er meget periodisk, og vi mærkede intet til den i de tre uger, vi testede Qtek 8500. Men alene tvivlen gør, at vi ikke vil anbefale disse telefoner til livsvigtig kommunikation.

Producenten, importøren og de danske teleoperatører samarbejder om at eliminere problemet. Følg udviklingen på webadresserne www.qtek.dk og www.mywindowsmobile.dk.

Du kan sagtens få en Windows-telefon med flere forbindelser. Men Qtek 8500 er unik, fordi den netop ikke ligner de andre. Der findes forbavsende få klap­telefoner med Windows, så hvis ønsket går i den retning, er valget let. Og hvis du hidtil har fravalgt Windows-mobilerne, fordi de var for klodsede og kedelige, er Qteks nye østers en lille perle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere