Logitechs følsomme højttalere

Flot design, god lyd, mange funktioner – men knapperne er ikke følsomme nok, og prisen er høj.

Logitechs følsomme højttalere

Selvom surround sound er populært til både spil og musik, så er de traditionelle 2.0 højttalere endnu ikke døde.

De er nemme at sætte op, fylder ikke alverden, og prisen er oftest lavere. Logitech nyeste bud på et sæt 2.0 højttalere lever da også op til de krav, men falder noget igennem på prisen.

Det første man lægger mærke til, når Z-10 kommer på bordet er den skinnende sorte overflade, som efterhånden er blevet kendetegnet for mange af Logitechs produkter.

Den blanke sorte front bliver brudt af en lille diskantenhed beskyttet bag et sort gitter, som er omkranset af en aluminiumsring.

Den anden enhed i højttaleren er en mellemtone/bas-enhed, som også er beskyttet på samme måde som diskanten.

Højttalerne er tunge, meget tunge. Årsagen til den store vægt skyldes, at hver højttaler er udstyret med en forstærker, som ifølge Logitech, skulle give en studielyd, når der bliver fyret op for musikken.

Om der er tale om studiekvalitet, skal vi lade andre om at bedømme, men Logitech har - på trods af manglende subwoofer - skabt en flot lyd.

Lyden er klar og ren og bassen fint kontrolleret - også når der bliver skruet godt op for volumen. Det er mere, end hvad de fleste bordhøjttalere kan præstere.

Dermed er Z-10 velegnet som makker til en bærbar computers svage indbyggede højttalere, for den leverer en kraftfuld og ren lyd, uden at der er behov for en stor pladskrævende subwoofer.

Infodisplayet er smart

Selv om lyden er god, så er det de trykfølsomme knapper og det indbyggede display, der gør Z-10 til noget særligt.

Knapperne bruger du til styring af musiknummer og volumen. Desuden kan du indstille dem til at internet-radiostationer.

Desværre kræver det, at computeren er tændt, før du kan lytte til web-radio, det andet havde ellers været smart.

I det lettere belyste display er der oplysninger om den musik, der bliver spillet, lydstyrken, klokkeslæt og dato.

Er du til spil, så har Z-10 også den fikse detalje, at dine oplysninger vises i displayet. Det kom som lidt af en overraskelse, da vi spillede World of Warcraft og kunne se, at der i displayet var detaljer om den aktuelle spillerfigur. Fikst.

Knapperne på højttaleren er af touchpad-typen. Det er en smart ting at sætte på fronten af højttaleren, men det har dog også sine svagheder. For det er ikke altid, at knapperne virker, og af og til må der flere tryk til før de bliver registreret. Sjovt nok virker volumen altid, mens det er de øvrige knapper, som halter.

Alt i alt byder Logitech Z-10 på en flot og klar lyd med en ren bas uden den omfangsrige subwoofer. Samtidig er Z-10 udstyret med et pænt design og med det nyskabende display. Prisen ligger dog i vores øjne ret høj for et 2.0 højttalersæt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere