MSI bærbar med bling-bling

Hvis man skal sælge en bærbar computer til kvinder, så handler det åbenbart ikke så meget om rå CPU-kraft og alenlange specifikationslister. Taiwanesiske MSI tror, at små krystaller på fronten lokker kvinder til. Vi har haft den 11.000 kroner dyre S300 på testbænken og er lidt skuffede.

MSI bærbar med bling-bling

MSI S300 er en del af en såkaldt "Crystal Collection", og lad os straks få overstået hele det her krystal-halløj.

MSI har smækket 120 små såkaldte Swarkowski-krystaller fra Østrig på front-dækslet i en pæn, rund cirkel, der omkranser det relativt diskrete logo.

Når lyset rammer de små krystaller, så blinker de ganske fint og pænt.

Den øvrige front er i blankt, sort plast af den type, som meget hurtigt får tydelige mærker efter fedtede fingre. Og så hjælper selv pæne krystaller ikke meget på sagen.

Selvom MSI altså satser på design og udseende som salgsparametre, så skæmmes det en del af et par uheldige designbeslutninger.

For det første er der batteriet, der er formet som et rør og stikker ud på bagsiden af computeren. Det hæver maskinen op i en vinkel, som er udmærket, når man skal skrive, men pænt er det ikke.

Ligeledes kunne man også godt have ønsket sig, at MSI havde gjort noget for at skjule de mange stik (USB, VGA, netværk), som på grund af batteriet er blevet placeret på siderne.

Et stort blåt VGA-stik pynter ikke just, når maskinen står på det cremefarvede pigeværelse.

Men er man tiltalt af udseendet og krystal-idéen, så kan man sagtens leve med disse fejl og mangler.

På papiret er MSI S300 en ganske habil bærbar computer. Den kører på en Intel Core Duo T7200 ved 2 gigahertz, og den version, vi havde lånt til test, var udstyret med 1 gigabyte ram og et Intel 945GM Express Chipset med indbygget grafik.

Pæne specifikationer

Skærmen er på 13,3 tommer og i bredformat, hvilket betyder, at den kan klare en opløsning på op til 1280 gange 800 pixels.

Modellen fås med flere forskellige størrelser harddiske, men vores var udstyret med en 5400 rpm-model fra Toshiba med 120 gigabyte plads.

Der er naturligvis indbygget trådløst netværk (b/g), tre USB-porte og mulighed for udvidelse med PC ExpressCard, men ikke PCMCIA.

Det indbyggede optiske drev klarer både at brænde cd og dvd, ligesom der er indbygget en kortlæser til SD/MMC og MemoryStick-kort.

Hele denne herlighed er pakket ind i sort plast og vejer lige præcis to kilo og fylder 30,8 x 22,7 x 3,4 centimeter i sammenfoldet tilstand. Altså lige lidt mere end et tykt kompendium af A4-ark.

Med andre ord så er der ikke meget ved specifikationslisten, der skiller S300 ud fra andre sub-notebooks. Ej heller, når det kommer til at arbejde med maskinen.

Tastaturet er naturligvis lille, og der er ikke et numerisk tastatur, ligesom alle funktionstaster er meget små og placeret noget underligt i forhold til, hvad man er vant til.

Men det har en okay vandring, og man kan sagtens skrive også længere tekster uden at ramme alt for meget ved siden af tasterne.

Skærmen er til gengæld en fornøjelse, hvilket især skal tilskrives den særlige "glare", der er lagt over, og som giver en dejlig flot glansfuld overflade, som er behagelig at kigge på selv i længere tid.

Falder igennem på grafikken

Maskinen leveres med Windows Vista Home Premium, og den scorer 2,2 i Windows Experience Index, hvilket absolut ikke er prangende.

Den lave score trækkes dog især ned af manglen på grafikkort. Det betyder, at den kun får 2,2 i Grafik og 3,0 i Spilgrafik. Til gengæld får processoren 4,9, ram trækker 4,5, og disken får pæne 4,3.

Et lignende billede fik vi, da vi testede maskinen med PCMark05, som giver den en samlet score på 3295, hvilket ikke er i nærheden af toppen.

Her scorer CPU'en dog 5019, hukommelsen 3864 og disken 2989, men grafik får kun 928. Manglen på grafikkort slår altså hårdt igennem.

Man skal derfor ikke købe MSI S300, hvis man har tænkt sig at bruge den til spil eller tungere grafiske opgaver. Det indbyggede grafikkort er simpelthen alt for sløvt, selv om den godt kan klare Windows Vistas flotte Aero-brugergrænseflade.

Køb den for krystallerne

Det kan godt være, at vi ikke falder helt ind i målgruppen, men vi kan ikke undlade at være lidt skuffede. Når man sælger en bærbar til 11.000 kroner, så bør man i dag forvente lidt mere, end MSI leverer. Især er det skuffende, at der ikke er bare et middelmådigt grafikkort i maskinen.

Man kan sagtens finde computere, der matcher MSI S300 på specifikationerne til en lidt lavere pris, så man skal nok spørge sig selv, hvor meget ekstra, man vil betale for at kunne flashe Swarkowski-krystaller overfor sine veninder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere