Lille hardware, stor larm

HP's slimline Pavilion-serie er både fiks og flot, men den potente hardware til trods er der kritikpunkter af pc'en, der er svære at sidde overhørige.

Lille hardware, stor larm

I mange år måtte vi pc-brugere acceptere store, beige metalkasser under skrivebordet, og det var uforståeligt, at pc-fabrikanterne ikke tog pc'ens design alvorligt som en konkurrencefaktor.

Dette har heldigvis ændret sig med mediacentre og mini-pc'er og ikke mindst den stigende popularitet blandt notebooks.

HP er en af de største pc-fabrikanter, og med deres Pavilion Slimline s3020.sc forsøger de at ramme det publikum, der vil have en lille, stationær pc, der ikke fylder alverden og samtidig ser lidt fiks ud.

Godt med hardware

Pavilion-maskinen er ret pænt udstyret med en AMD Athlon 64 X2 dual core 3800+ processor, en gigabyte hukommelse og et Nvidia GeForce 7500 LE grafikkort.

Dertil kommer et Asus dvd-rw optisk drev, en Seagate Barracuda 7200.10 320 gigabyte hardisk samt en kortlæser med fire porte, der kan klare SmartMedia/XD og SD/Mini/MMC/RS/Plus/Mobile og CompactFlash I/II/MD og MemoryStick PRO/Duo/PRO Duo.

Netværksforbindelserne består af Nvidia nForce Ethernet og 802.11b/g fra Gemtek.

Man finder desuden en Asus Tiger LNA Hybrid tv-tuner, der kan modtage analoge og dvb-t signaler samt indbygget FireWire, USB (fire bagpå og et foran), dvi-udgang (men ingen VGA) samt s-video-stik og HD 7.1 kanalers surroundlyd og en digital lydudgang.

Som sagt en ganske pæn bestykning, men sådan set ikke noget ud over det sædvanlige i en moderne pc.

Resultatet er altså forudsigeligt: Den medfølgende Windows Vista Home Premium kører fint til både arbejde og underholdning, og man kan styre Windows Media Center med enten musen og tastaturet eller fjernbetjeningen.

Pæn og stærk

HP skal have ros for at lave en pc, de fleste ville føle som en væsentlig designmæssig opgradering fra de gamle beige pc-kabinetter.

Den lille Pavilion kan tage sig godt ud både på kontoret eller i hjemmet - den kan endda listes ind i stuen, uden at Bo Bedre-tilbedende kærester går helt i bro.

Kabinettet virker solidt, og alting fungerer som det skal - som det plejer at gøre med HP hardware.

Til en pris på kun 5.999 inklusive moms er det også en respektabel computerkraft, man får, så der er vel egentlig ikke noget at kritisere?

Desværre jo, og nu kommer den del, som HP ikke bryder sig om at læse.

Larm og tyndt plastik

Man overraskes over det permanente støjniveau fra blæseren, der leder tankerne tilbage på propellen i en Amiga 2000.

Al den blæserlarm gør den lille pc ganske ulidelig at have i nærheden, og så kan en stor processor og surroundlyd jo være lige meget.

Mens vi er ved hardwaren, er det også irriterende, at WiFi antennen er placeret, så den slås med ledningerne til den digitale lydudgang samt musen og tastaturet.

Man undrer sig samtidig over, at USB-modtageren til fjernbetjeningen ikke er indbygget, men i stedet leveres som en større plastikkasse der skal tilsluttes eksternt.

Og der er mere hardwarekritik: Kortlæserne på forsiden er ikke skjult af et dæksel, men sidder som et gabende sår i pc'ens frontpanel.

Stikkene på forsiden er heller ikke skjult, og det eneste FireWire-stik sidder på bagsiden. Det er dumt, når FireWire ofte bruges til videokameraer og eksterne harddiske.

Med pc'en følger et tastatur og en mus, der begge tilsyneladende er fremstillet billigst muligt.

De er konstrueret af laveste plastikkvalitet, og fordi det samme tastatur åbenbart skal kunne bruges i hele Norden, er der trykt både danske, svenske og norske tegn på tasterne. På nogle taster finder man op til seks tegn, hvilket giver total forvirring.

Det er også utidssvarende, at musen og tastaturet ikke er trådløse, men det er fjernbetjeningen heldigvis. Den fungerer fint, men er gigantisk og klodset og ser ud til at passe til et fjernsyn fra 1995. Her er designet gået fuldstændig fløjten.

Endelig må HP have fænomenalt høje forventninger til deres pc's stabilitet, for man får ingen recovery-cd med.

Den er afløst af en recovery-partition på harddisken, så kunderne må bare håbe, at der ikke sker noget med denne partition. Ellers er det ud og investere i nyt operativsystem og software.

Konklusion

Selv om man får meget hardware for pengene, skal man leve med visse minusser på hardwaresiden.

Blæserstøjen er i sig selv argument nok for at kigge andetsteds efter en slimline pc. Man bliver simpelthen tosset af larmen, og der går ikke mange minutter, før man overvejer at slukke - bare for fredens skyld.

Hvis HP sænkede støjniveauet, foretog et par små designkorrektioner og gav kunderne et bedre sæt mus, tastatur og fjernbetjening med, kunne de sagtens hæve prisen og alligevel have en vinder.

Mange vil gerne købe HP, og det er forståeligt, for mærket garanterer normalt et tilfredsstillende produkt. Bare ikke denne gang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere