Seks gratis alternativer til Microsoft Office

Du behøver ikke længere betale kassen for en kontorpakke som Microsoft Office, for der kommer flere og flere alternativer til klassikeren. Vil du lade pungen blive i lommen, eller vil du bare prøve noget nyt, så er der her seks gratis kontorpakker, du kan prøve.

Microsofts Office-pakke har længe været standard kontorpakke på pc'en (læs vores anmeldelse af Office 2007 her), og man slipper ikke med under en tusse - medmindre man for eksempel er
studerende - for at købe pakken. Men muligheden for at få alternativer til Word, Excel og PowerPoint bliver flere og flere.

I dag kan du finde en række kontor-programmer, der ikke alene er gratis, men flere af dem fungerer som online-applikationer, hvilket jo øger mulighederne.

Både Adobe og Yahoo skulle være på vej med kontorpakker, men inden de kommer, kan du prøve de her seks gratis muligheder:

Google Docs tilbyder online tekstbehandling, regneark og præsentation. Har du i forvejen en Gmail-konto, går det hurtigt med at komme i gang.

Zoho er også et online tilbud, der har en lang række funktioner. Selvfølgelig tekstbehandling, regneark og præsentationsprogram, men også chat, wiki, planlægger, database, notesblok med mere. Zoho har også et plug-in til Office, så man også kan arbejde offline. Læs mere om Zoho her.

Den tredje, og sidste, online mulighed - i denne omgang - er ThinkFree, der minder om MS Office. Man får tekstbehandling, regneark og præsentation, og man kan dele filer med andre.

Lige til at downloade

Hvis du mere er til offline-programmer, så er en af mulighederne StarOffice, der kan fås gratis via Google Pack. StarOffice 8 har blandt andet tekstbehandling, regneark, præsentation og et illustrationsværktøj.

IBMs Lotus Symphony er en direkte konkurrent til MS Office og sigter både mod private og virksomheder. Kontorpakken har tekstbehandling, regneark og præsentation.

OpenOffice er et open source-projekt, der har tekstbehandling, regneark, præsentation, databaser, tegninger og websideredigering.

Hvis du fortsat foretrækker Office, og bruger 2003-udgaven, kan du finde nogle tips til den her og få mere ud af pakken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere