Artikel top billede

Til direktørerne: I er altså for dårlige til at udnytte it

Mange danske direktører i mindre virksomheder fatter ikke, hvor meget de kunne tjene ved at udnytte it bedre.

Læs også: Vi kigger på laptops i bunkevis og masser af godt gejl. 

Vi er i fuld gang med en bevægelse videre fra brugerorienteret it-udvikling til brugerdrevet - altså der, hvor man ikke bare orienterer sig og fornemmer, hvad brugerne vil have, men virkelig giver dem lov til at vælge selv.

Sådan lyder det fra Ateas tendens-guru, afdelingsdirektør Ilja Godau, som Computerworld mødte, da selskabet i ugens løb inviterede til storstilet it-home party i Århus.

Hans job er at klæde selskabets ledelse, ansatte og kunder på, så de kan omsætte tendenser til indsigt, der kan handles efter.
Det bekymrer Ilja Godau, at han oplever et meget stort spring i ledelsen med it fra de største danske virksomheder til den meget store underskov af mindre virksomheder i dansk erhvervsliv.

Her er der efter hans opfattelse meget langt til at teknologien bliver et værktøj, som ikke bare bruges til administration og logistik, men også til at skabe nye markeder og produkter.

Finanskrisen har nok desværre været med til at sætte os noget tilbage i den udvikling," siger Ilja Godau.

Han peger på, at it-cheferne har fået mindre budgetter og har skullet koncentrere sig om at forbedre it-drift og effektiviseringer med et mindre budget end tidligere. <div></div>
Rum til forbedring
Men alligevel mener han, at der i virksomhedernes it-anvendelse stadig er rum til forbedring og udvikling.

"Følg mig-printløsninger" er et eksempel, hvor der både kan spares tid, papir og effektiviseres arbejdsgange.

"Selvbetjening er et andet af mine yndlingsemner. Hvorfor får brugerne i virksomheden ikke lov til at betjene sig selv, noget mere, når de skal skifte passwords for eksempel - som helpdesken typisk bruger rigtig meget tid på i august, når medarbejderne har glemt koden i ferien."

Lige om hjørnet ser Ilja Godau presset på virksomhedernes it-løsninger fra de unge, som kommer på arbejdsmarkedet netop nu.

De vil efter hans opfattelse bruge alt det, som it-afdelingerne typisk ikke har regler for og dermed ikke understøtter.

Facebook - en døende kæmpe

"Facebook er en døende kæmpe, fordi både far, mor og bedsteforældre er med. Men Web 2.0-teknologier er sagen generelt. De unge brugere vil have det på deres Macbooks og iPhones, og vi skal tænke det ind i vores it-strategier og infrastruktur," siger Ilja Godau.

"Selvfølgelig kan det lade sig gøre, at lade brugerne vælge selv. Det koster ja, men det er da cool, at kunne supportere både Windows og Mac OS - og den goodwill både it-afdelingen og virksomheden får fra medarbejderne er stor," siger Ilja Godau.

Læs også: Vi kigger på laptops i bunkevis og masser af godt gejl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere