Zentropa bag planer om IP-tv til danskerne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. februar 2002.


MEDIA. Zentropa-selskabet TVropa står bag planer om at sende
masser af digitalt tv fra selskabet Medianet Danmark gennem
jordbaseret sendenet. Det giver bedre dansk tv, mener
udviklingsdirektør Niels Aalbæk Jensen.

Hvis man skal tro på TVropas udviklingsdirektør Niels Aalbæk Jensen, er der ingen grænser for hvor godt tv, der er på vej til danskerne. Hvis altså visionen om Medianet Danmark bliver en realitet.
Den nye medieinstitution skal være et slagkraftigt alternativ til de gamle kolosser DR og TV2. Tanken er at udnytte et kommende digitalt jordbaseret sendenet til at sende op mod fyrre tv-kanaler til danskernes fjernsynsskærme ved hjælp af IP-protokollen.
- Der vil være plads til ti gange flere kanaler, hvis man bruger IP-teknologi til at sende signalerne med. Samtidig vil det kunne give bedre tv, fordi digitalt tv er så billigt at distribuere, siger Niels Aalbæk Jensen.
Udviklingsdirektøren fortæller, at det kun koster omkring 5.000 kroner pr. time at distribuere tv ved hjælp af IP-teknologi i forhold til de cirka 250.000 kroner, det i dag koster for DR at sende en times fjernsyn. Dertil skal man lægge produktionsomkostningerne.
20 timers opera
TVropa har beregnet, at man kan producere 20 timers opera om ugen i et år for 2,5 millioner kroner. Hvis man til det tal lægger 7,5 millioner kroner til distribution og markedsføring, bliver det samlede beløb 10 millioner kroner - en brøkdel af hvad det koster at reklamere på tv.
Niels Aalbæk Jensen tror, at de største virksomheder i Danmark vil være interesserede i at betale for godt tv til danskerne i stedet for at bruge pengene på at købe reklametid på de store kanaler. Og det kan betyde bedre tv.
- Hvis vi får en digital kanal, kan vi få mere danskproduceret fjernsyn betalt af virksomhederne, mener han.
TVropa skal eje fem procent af Medianet Danmark. Resten skal andre private virksomheder eje. Men alle virksomheder kan blive sponsorer for programmer. Selskabet skal udleje en digital tv-boks til forbrugerne for rundt regnet 30 kroner om måneden.
Kulturminister Brian Mikkelsen overvejer for tiden, om staten skal bruge 100 millioner kroner på at opbygge et jordbaseret digitalt sendenet. Bliver svaret ja, indleder TVropa en charmeoffensiv for at få en plads i det digitale sendenet.
Niels Aalbæk Jensen understreger dog, at TVropa kan bruge alle andre teknologier til at levere digitalt tv til danskerne.
De hidtidige tiltag er dog endnu ikke blevet til noget. Senest har samarbejdsparterne TV2, Egmont og Tele Danmark opgivet planerne om video-on-demand via internet-tv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere