Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. september 2003.


Mere til grin end til gavn
New York: Det startede ellers seriøst nok for Marc Abrahams - med et knastørt universitets-studium i anvendt matematik på Harvard. Ambitionerne var også ganske normale: Noget med at åbne et softwarefirma, som skulle revolutionere verden.
Da det imidlertid ikke skete, begyndte Abrahams i stedet som redaktør af "The Journal of Irreproducible Products" for senere at starte sit eget blad og i det hele taget hellige sig det ubetinget fjollede. Således er han for eksempel stifter af Ig Nobel-prisen, som tildeles foregangsmænd m/k, hvis professionelle tildragelser "hverken kan eller bør reproduceres".
Priserne er blevet uddelt siden 1991 og bliver det ifølge Reuters næste gang på Harvards Sanders Theater 2. oktober. Her vil de 10 vindere blive hyldet af et papirfly-kastende publikum på over 1.000 mennesker og vil blandt andet kunne gå hjem med den konkrete hædersbevisning i form af en "håndlavet statuette udført i et ekstremt billigt materiale, som falder fra hinanden inden for få uger".
Tidligere prismodtagere tæller for eksempel forskerhold bag dybt seriøse afhandlinger over emner som personskader på offentlige skotske toiletter og udbredelsen af næsepilning blandt voksenbefolkningen.

Billedtekst:
Marc Abrahams' mangeårige uselviske arbejde har givet ham en sjælden indsigt i alverdens bizarre forskning - en indsigt han deler med omverdenen i dette nye bogværk.

En-to-tre ... hack!
Hanoi, Vietnam: Universitetet i Hanoi lokker Vietnams hacker-talenter med både penge og prestige i en ny "hvem kommer først?"-hackerdyst. De bedste hackere skal vælges ud og med tiden hjælpe landets erhvervsliv med at bekæmpe onde hackere og andre cyber-kriminelle.

Den noget alternative rekrutteringsproces går ud på hurtigst muligt at få hul igennem til en server bag en til formålet etableret dummy-hjemmeside på universitetets net. De hurtigste, er de bedste og kan måske se en guldrandet fremtid i it-sikkerhedens tjeneste i møde.

"Bare forbindelsen er i orden..."
London: Hvad vil du give for at bevare din internet-forbindelse?
Ovre i England er de ifølge en rundspørge, foranlediget af BT Yahoo! Broadband, ikke i tvivl:
Seks ud af ti dropper gerne deres yndlings-chokolade, halvdelen kvitter sprutten, mens fire ud af ti så hellere vil undvære mobiltelefonen. Nå ja, for resten - så ville Èn ud af 10 ikke betænke sig på at slå op med kæresten, hvis det var det, det kom an på!
Således beretter The Register.
Billedtekst: Mange ville hellere kvitte sprut, chokolade - eller kæresten - end at være uden en internet-forbindelse

"...men jeg ser bedre ud!"
San Francisco: Så har Forbes for 21. gang været ude og kigge velhavende forretningsfolk i pengepungen for at kunne kåre de 400 rigeste amerikanere.
Urokkeligt på førstepladsen finder man Bill Gates, som oven i købet har forøget sin formue med hele tre milliarder dollars siden opgørelsen for et år siden. Han er nu god for 46 milliarder dollars og er i øvrigt stadig også verdens rigeste!I det hele tager mænger it-notabiliteterne sig godt og grundigt i toppen af listen: Microsoft-medstifter Paul Allen indtager tredjepladsen, Oracles Larrys Ellison niendepladsen, mens Michael Dell for første gang møver sig ind blandt de allerøverste på en tiendeplads. Her har Microsoft-boss Steve Ballmer måttet vige og er nu nr. 11.
Længere nede falder man over navne som Pierre Omidyar (eBay) på en 29.-plads og Jeff Bezos (Amazon) på en 32.-plads. Apples Steve Jobs (billedet) er virkelig rykket i år - hele 44 pladser frem til nr. 78. Og ikke nok med det, så har Forbes samtidig kåret Jobs til en af USA's absolut bedst klædte velhavere. Han er på en fornem femteplads, som han i øvrigt deler med Larry Ellison. Topscoreren her hedder Oprah Winfrey og bundskraberen Pierre Omidyar. Hvor i den mikrobløde mellemkategori, Bill Gates' leverpostejs-jakkesæt er blevet indplaceret, er ikke oplyst.

Spam uden dåse, tak
Austin, Minnesota: Dåseskinke-producenten Hormel Foods har forlængst måttet acceptere, at navnet på firmaets top-produkt "Spam" er blevet allemandseje som synonym for uønsket e-mail. Men det er noget direkte griseri, at navnet - og ikke mindst den karakteristiske Spam-dåse - nu bruges i flæng af kommercielle foretagender. Det har fået Hormel til at gå rettens vej for at få renset navnet, og den beslutning rammer i første omgang anti-spamfirmaet SpamArrest. Det skriver Tv2 Norges Nettavisen.I modsætning til cyber-udgaven har det konserverede kød været et særdeles populært produkt, siden den første dåse blev fremstillet i 1937. Alt i alt er der solgt seks milliarder dåser verden over.

Billedtekst:
Her skulle ikke være fare på færde: Kødet anes kun og er forlængst frigjort fra emballagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere