10 fede webtjenester

Internettet er proppet med smarte og gratis tjenester, der kan gøre livet meget lettere for dig. Her er 10 fede webtjenester lige til din browser.

Der er løsninger til næsten alt på internettet. Billedredigering, online lagre, backup og så videre.

Rigtig mange af de smarte tjenester er tilmed gratis, og vi har rodet i arkivet og fundet 10 rigtig gode webtjenester. Prøv dem her:

1. Smart backup af numrene på din mobil

Det er nemt at tage gratis online backup af numrene på dine kontaktpersoner. Derfor behøver du ikke at gnaske store tudekiks, hvis din mobil bliver stjålet eller tabt. Du kan gardere dig mod den ulykkelige situation med webtjensten Zyb. Læs mere om den her.

2. Send to gigabyte fil online

Vil du sende alle billederne fra ferien til kammeraterne, så rækker Gmail ikke langt. Det gør til gengæld Filemail, hvor du kan uploade to gigabyte store filer, som andre derefter kan hente - bare de ikke har travlt. Du behøver ikke at registrere dig, du skal bare indtaste modtagerens og din egen e-mailadresse samt en eventuel besked/hilsen, og så uploader du filen. Læs mere om Filemail her.

3. Smart og gratis online billedbehandling

Onlineprogrammet FotoFlexer udmærker sig ved, at du kan arbejde i lag lidt ligesom i Photoshop, og du har også mulighed for at fritlægge billeder. Det er langtfra så avanceret, som det rigtige Adobe Photoshop, men hvis du er på farten og hurtigt har brug for lidt let redigering, er FotoFlexer et alternativ. Læs mere om FotoFlexer her.

4. Få fem gigabyte gratis backup

Webtjenester, der tilbyder gratis plads online til at gemme dine filer, virker måske ikke altid som det sikreste sted at opbevare din eneste kopi af bryllupsbilledet. Men selv om du ikke har nok tiltro til at gemme bryllupsbillederne, kan tjenesterne jo bruges alligevel. For eksempel som ekstra plads til knap så vigtige filer eller som backup (trods alt bedre end slet ikke at tage backup). Mangler du et sted at gemme filer, så hop online og brug MyOtherDrive. Her får du fem gigabyte gratis plads, og du bestemmer selv, om filerne skal deles med andre. Læs mere her.

5. Find manualen du har mistet

Har du smidt instruktionsbogen til din Porsche 911 væk, så find den gratis online på websiden OwnerIQ, der selvfølgelig også rummer mere almindelige manualer til mobiltelefoner, fjernsyn, køkkenudstyr, kameraer og meget mere. Læs mere om tjenesten her.

6. Supernem online planlægning

Du kender sikkert godt problemet: I er nogle stykker, der skal afholde et arrangement, og det er besværligt at finde ud af, hvilken dato alle kan. I sådanne situationer er telefonopkald bøvlede, tidskrævende og kan blive en dyr fornøjelse. Sms'er på kryds og tværs er ikke meget bedre, og mails kan måske bruges - i mangel af bedre. Men en endnu bedre løsning er webtjenesten Doodle, der gør det nemt at planlægge et arrangement med mange deltagere. Læs mere her.

7. Tegn bilferiens rute i Google Maps

Efter du har pløjet Europa rundt med familien i stationcar'en, vil du måske gerne vise kollegaerne, hvilken rute I har kørt, og der kan Quikmaps være en glimrende hjælper. Websiden giver dig mulighed for at tegne en rute i Google Maps, hvilket også kan være smart, hvis du vil foreslå kammeraten en længere cykeltur eller vil vise børnene den lange vej til farmor. Læs mere om Quikmaps her.

8. Nem og hurtig hjemmeside med Google

Hvis du vil oprette en lækker hjemmeside med samtlige billeder fra familiens 13 sommerferier til Tenerife, er Google Sites nok ikke det rigtige sted at klikke hen. Men mangler du en enkel og nem side, kan Google Sites være løsningen. Googles mulighed er oplagt som en fælles webside, hvor du kan dele indhold og oplysninger med andre. Som oplagte ideer kunne det for eksempel være til dit fodboldhold, din studie- eller arbejdsgruppe, din (kones) mødregruppe, din frimærkeklub og så videre. Læs mere om Google Sites her.

9. Scan et mistænkeligt link

Uanset om du har fået et mistænkeligt link i en mail eller fundet det på en webside, er det en god idé at være skeptisk, inden du klikker på det. Vil du tjekke linket, inden du klikker på musen, for at se, hvad der gemmer sig bag url-adressen, så kan du scanne det online. OnlineLinkScan er en webside, hvor du kan indsætte dit mistænkelige link og få det scannet. På den måde finder du ud af, om der er risiko for virus, trojanere, spyware og anden malware. Læs mere her.

10. Glem PowerPoint - lav præsentationer online

Skal du lave en præsentation til et vigtigt møde, og mangler du en computer med PowerPoint, så er hjælpen - naturligvis - at finde online. For du behøver slet ikke Microsofts program for at skabe en lækker præsentation. Webtjenesten 280 Slides gør dig uafhængig af PowerPoint, men dog afhængig af en internetforbindelse. Med 280 Slides kan du oprette en præsentation med tekst, billeder og video, og du kan bruge ni standardbaggrunde eller indsætte dine egne. Læs mere om den smarte tjeneste her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere