Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. juni 2006.
DR opfordrer med en ny konkurrence spilproducenter til at udvikle computerspil i public service-ånden. Folk fra branchen hilser initiativet velkommen.
Lav det bedste computerspil - i folkets tjeneste! Med den opfordring skyder DR og Diginet Øresund nu gang i en konkurrence, der henvender sig til talentfulde spiludviklere. Alle kan deltage i konkurrence om at udvikle de digitale spil, men der er en række public service-krav, der skal opfyldes.
- Spillene skal være værdidiskuterende - dvs. spilleren skal provokeres, sættes i dilemma-situationer og udfordres på etik, moral og værdier i de handlinger, spillet lægger op til. Og så skal man være mindst to personer for at kunne spille spillet, hedder det i konkurrencereglerne.
DR efterspørger dermed computerspil til andet og mere end bare spil, og det er da også planen, at en del af konkurrencebidragene skal publiceres på DR's hjemmeside, hvor man kan spille dem i en almindelig browser.
Spiludviklerne har dog også andet end æren at kæmpe for, for vinderen får en præmie til en værdi af 60.000 kroner, der kan bruges til at få rådgivning af professionelle spiludviklere og til hjælp til opstart af eget firma.
Konkurrencen vækker begejstring hos Aalborg Erhvervsråd, der står bag spiludviklernetværket Dreamgames for nystartede spiludviklere. Ikke mindst fordi konkurrencen kan være med til at skabe nye netværk inden for spiludvikling.
- Jeg synes, at det er et rigtig spændende initiativ, for det kan hjælpe med til at få skabt nogle nye hold. Afhængigt af hvor kompliceret og omfangsrigt man vil lave spillet, så tror jeg, at man vil opdage, at man bliver nødt til at samarbejde med personer med forskellige kompetencer, så det er også lidt en øvelse for dem, der er under opstart som spilproducenter, siger Dolan Sund Nielsen fra Aalborg Erhvervsråd.
Han glæder sig også over, at konkurrencen tager udgangspunkt i, at spillene skal have en vis dybde rent indholdsmæssigt, for Dreamgames satser netop på at fremme industrien for de såkaldte læringsspil, der anvendes til forskellige undervisningsformål.
- Formålet med vores netværk er at supportere små udviklingshold, så de enten kan etablere sig som selvstændige virksomheder eller som underleverandører inden for det her område, forklarer han.
IT Væksthuset 5te på IT-Universitetet i København stiller en række kontorpladser med hardware og en del software til rådighed for konkurrencedeltagerne hen over sommeren. Dermed har også de helt nystartede mulighed for at spille med i konkurrencen.
- Jeg synes, at det er et genialt initiativ, for spilmarkedet er meget undervurderet, selvom man kan hente helt astronomiske beløb i den industri. Man skal ikke undervurdere de nystartede, for mange af de unge kan utroligt meget, og hvem ved, hvad der kan ske, når de kommer ind og bliver en del af et udviklermiljø, siger David Stray Jørgensen fra 5te, der er et samarbejde mellem universiteter, erhvervsliv og offentlige myndigheder.
Konkurrencen om at udvikle det bedste public service-spil løber fra 1. juni til 4. september, hvor alle spil skal være afleveret i en spilbar version. Vinderen kåres ved konferencen Nordic Game Potential den 19-20. september.
Læs mere på: www.dr.dk/spilkonkurrence
OriginalModTime: 01-06-2006 14:00:44