Artikel top billede

Skat smider tastselv-fupmagere på porten

Skat vil bedrageri og for mange fejlindtastninger til livs. Derfor bliver deciderede TastSelv-snydere og udlændinge udelukket fra at bruge Skats selvbetjeningsløsning.

Selv om Skats TastSelv-løsning må betegnes som den mest succesrige online-selvbetjeningsløsning i Danmark, er det fremover ikke alle, der får adgang til deres forskuds- og årsopgørelser på nettet.
 
For Skat vil med en ny kampagne forsøge at dæmme op for fejlindtastninger og decideret misbrug på hjemmesiden.
 
"Du kan ikke bruge TastSelv. Kontakt venligst Skat," lyder det således på hjemmesiden skat.dk, når en person fra risikogruppen logger på TastSelv-løsningen. 
 
Og det er skatteminister Troels Lund Poulsen (V) godt tilfreds med, efter han bebudede løsningen i foråret.
 
"Rigtig mange borgere og virksomheder benytter TastSelv helt efter bogen. Til glæde for både dem selv og Skat. Derfor vil jeg heller ikke finde mig i, at nogle enkelte misbruger systemet," lyder det fra Troels Lund Poulsen på Skats hjemmeside.
 
Rammer udlændinge
Formålet for Skat er at undgå at bruge ressourcer på først at udbetale uberettigede skatter og derefter kontrollere udbetalingerne og så genopkræve dem igen.
 
Ordningen med at tilbageholde muligheden for at logge på skat.dk med sin digitale signatur/NemID har derfor også flere målgrupper.
 
"Karantænen vil ramme både dem, der tidligere har brugt TastSelv til uberettiget at få udbetalt store overskydende skatter, men kan også bruges overfor udlændinge, som ikke er fortrolige med Skats digitale selvbetjeningsløsninger og som derfor risikerer at lave fejl i deres indberetninger," skriver Skat på sin hjemmeside.
 
Karantæneordningen er trådt i kraft den 15. oktober, hvilket vil sige, at der kan uddeles karantæner i forbindelse med forskudsopgørelsen for 2011.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere